Táto krémová polievka vás svojou chuťou húb, póru a byliniek dostane. Navyše je veľmi jednoduchá na prípravu. Vyskúšajte ju!
Ingrediencie
- 2 lyžice oleja
- 1 pór
- ½ lyžičky rozmarínu
- 2 bobkové listy
- 1 strúčik cesnaku
- 300 g hlivy ustricovej
- 200 g šampiňónov
- 150 ml bieleho vína
- 500 ml vývaru
- 120 ml smotany na varenie
- parmezán a píniové oriešky na posypanie
- petržlen
- soľ, korenie
Postup
- Rozpálime olej a orestujeme naň na kolieska nakrájaný pór a restujeme 8 minút.
- Pridáme rozmarín, bobkový list, prelisovaný cesnak, soľ a korenie a dobre premiešame.
- Pridáme huby a restujeme ďalších 10 minút.
- Do hrnca nalejeme biele víno a dusíme 10 minút, potom pridáme aj vývar a varíme ďalších 20 minút.
- Vyberieme bobkové listy, prilejeme smotanu a rozmixujeme do hladka.
- Polievku servírujeme s hoblinkami parmezánu, píniovými orieškami a petržlenovou vňaťou.