Krémová hubová polievka

Krémová hubová polievka

Táto krémová polievka vás svojou chuťou húb, póru a byliniek dostane. Navyše je veľmi jednoduchá na prípravu. Vyskúšajte ju!

Ingrediencie

  • 2 lyžice oleja
  • 1 pór
  • ½ lyžičky rozmarínu
  • 2 bobkové listy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 300 g hlivy ustricovej
  • 200 g šampiňónov
  • 150 ml bieleho vína
  • 500 ml vývaru
  • 120 ml smotany na varenie
  • parmezán a píniové oriešky na posypanie
  • petržlen
  • soľ, korenie

Postup

  1. Rozpálime olej a orestujeme naň na kolieska nakrájaný pór a restujeme 8 minút.
  2. Pridáme rozmarín, bobkový list, prelisovaný cesnak, soľ a korenie a dobre premiešame.
  3. Pridáme huby a restujeme ďalších 10 minút.
  4. Do hrnca nalejeme biele víno a dusíme 10 minút, potom pridáme aj vývar a varíme ďalších 20 minút.
  5. Vyberieme bobkové listy, prilejeme smotanu a rozmixujeme do hladka.
  6. Polievku servírujeme s hoblinkami parmezánu, píniovými orieškami a petržlenovou vňaťou.
Rozmixovaná krémová polievka z húb v bielej miske so syrom, orieškami a bylinkami.
zdroj: iga.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.