Krémová karfiolová polievka

Krémová karfiolová polievka

Polievka z karfiolu sa často pripravuje v podobe zeleninového krému. Je to totiž ľahké.

Stačí uvariť a rozmixovať a získate lahodnú, krásne jemnú polievku. K úplnej dokonalosti stačí pridať lyžičku kyslej smotany, ktorá jedlo skvele osvieži.

Ingrediencie

  • 1 menší karfiol
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zmena na varenie
  • ½ l zeleninového vývaru
  • 200 ml vody
  • 2 PL olivového oleja
  • korenie, soľ
  • tymian

Postup

  1. Karfiol rozoberte na malé ružičky
  2. Cibuľu nakrájajte na drobno, cesnak na plátky
  3. V hrnci rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu
  4. Pridajte cesnak, karfiol a tymian a chvíľku prehrejte, kým sa korenie nerozvonia
  5. Zalejte vývarom a vodou
  6. Priveďte do varu
  7. Na miernom plameni varte kým karfiol nezmäkne
  8. Pridajte smotanu a prevarte
  9. Vyberte z polievky pár kúskov karfiolových ružičiek a dajte ich bokom
  10. Polievku v hrnci rozmixujte do hladka tyčovým mixérom
  11. Každú porciu ozdobte lyžicou kyslej smotaky a ružičkou uvareného karfiolu
Krémová karfiolová polievka v dvoch miskách ozdobená orechmi, bylinkami a kyslou smotanou
Zdroj: thefeedfeed.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.