Polievka z karfiolu sa často pripravuje v podobe zeleninového krému. Je to totiž ľahké.
Stačí uvariť a rozmixovať a získate lahodnú, krásne jemnú polievku. K úplnej dokonalosti stačí pridať lyžičku kyslej smotany, ktorá jedlo skvele osvieži.
Ingrediencie
- 1 menší karfiol
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zmena na varenie
- ½ l zeleninového vývaru
- 200 ml vody
- 2 PL olivového oleja
- korenie, soľ
- tymian
Postup
- Karfiol rozoberte na malé ružičky
- Cibuľu nakrájajte na drobno, cesnak na plátky
- V hrnci rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu
- Pridajte cesnak, karfiol a tymian a chvíľku prehrejte, kým sa korenie nerozvonia
- Zalejte vývarom a vodou
- Priveďte do varu
- Na miernom plameni varte kým karfiol nezmäkne
- Pridajte smotanu a prevarte
- Vyberte z polievky pár kúskov karfiolových ružičiek a dajte ich bokom
- Polievku v hrnci rozmixujte do hladka tyčovým mixérom
- Každú porciu ozdobte lyžicou kyslej smotaky a ružičkou uvareného karfiolu