Krémová kaša z batátov

Krémová kaša z batátov

Batátová kaša sa dá kombinovať s ďalšou zeleninou, je jednoduchá as poriadnym kúskom mäsa, ako je steak, morčacie prsník alebo ryba, je veľmi dobrá. Ochutnajte.

Čo budeme potrebovať

  • 7 malých až stredne veľkých batátov
  • 2 lyžičky soli
  • ⅓ hrnčeka nadrobno nakrájané jarné cibuľky
  • ⅓ hrnčeka nadrobno nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • ¼ hrnčeka kyslej smotany
  • 3 lyžice masla
  • čerstvé mleté korenie
  • 1 lyžička panenského olivového oleja

Postup

  • Dajte si variť vodu na batáty. Tie si zatiaľ ošúpte, umyte a nakrájajte na kocky.
  • Až začne voda variť, osoľte ju a vhoďte do nej batáty.
  • Varte na strednom ohni do zmäknutia (asi 9-12 minút).
  • Zemiaky dôkladne sceďte a roztlačte ich do vami požadovanej konzistencie.
  • Pridajte skoro všetku jarnú cibuľku, petržlenovú vňať, pretlačený cesnak a zamiešajte.
  • Pridajte veľkú časť kyslej smotany (trochu si nechajte na dekoráciu), maslo, 1 lyžičku soli a čerstvo namleté korenie.
  • Servírujte pokvapkané kyslou smotanou, posypané zvyškom jarnej cibuľky a pokvapkané olivovým olejom.

Premýšľate, čo dobré si ku kaši z batátov urobiť? Čo treba vyskúšať recept na masovú roládu zakaždým na iný spôsob ? Hneď máte inšpiráciu na niekoľko jedálnych lístkov dopredu.

Skvelá kaša plná sladkých batátov s ďalšími bylinkami a maslom.
Zdroj: cookieandkate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.