Batátová kaša sa dá kombinovať s ďalšou zeleninou, je jednoduchá as poriadnym kúskom mäsa, ako je steak, morčacie prsník alebo ryba, je veľmi dobrá. Ochutnajte.
Čo budeme potrebovať
- 7 malých až stredne veľkých batátov
- 2 lyžičky soli
- ⅓ hrnčeka nadrobno nakrájané jarné cibuľky
- ⅓ hrnčeka nadrobno nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 malý strúčik cesnaku
- ¼ hrnčeka kyslej smotany
- 3 lyžice masla
- čerstvé mleté korenie
- 1 lyžička panenského olivového oleja
Postup
- Dajte si variť vodu na batáty. Tie si zatiaľ ošúpte, umyte a nakrájajte na kocky.
- Až začne voda variť, osoľte ju a vhoďte do nej batáty.
- Varte na strednom ohni do zmäknutia (asi 9-12 minút).
- Zemiaky dôkladne sceďte a roztlačte ich do vami požadovanej konzistencie.
- Pridajte skoro všetku jarnú cibuľku, petržlenovú vňať, pretlačený cesnak a zamiešajte.
- Pridajte veľkú časť kyslej smotany (trochu si nechajte na dekoráciu), maslo, 1 lyžičku soli a čerstvo namleté korenie.
- Servírujte pokvapkané kyslou smotanou, posypané zvyškom jarnej cibuľky a pokvapkané olivovým olejom.
Premýšľate, čo dobré si ku kaši z batátov urobiť? Čo treba vyskúšať recept na masovú roládu zakaždým na iný spôsob ? Hneď máte inšpiráciu na niekoľko jedálnych lístkov dopredu.