Krémová nátierka so slepačím mäsom

Krémová nátierka so slepačím mäsom

Výživná nátierka, ktorá môže byť nielen chutnou večerou, ale aj predjedlom či jednou z možností pre rodinnú oslavu či večierok.

Ingrediencie:

  • 1 menšia sliepka
  • 250 g smotanového syra
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 čajová lyžička worcestrovej alebo sójovej omáčky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Sliepku uvarte v hrnci s osolenou vodou domäkka.
  2. Mäso nechajte vychladnúť, potom ho zbavte kože a pomocou vidličky z neho natrhajte v smere vlákien akési tenké prúžky.
  3. Následne v miske zmiešajte smotanový syr, kyslú smotanu, prelisovaný cesnak, worcestrovú omáčku, soľ a korenie.
  4. Zmes dôkladne premiešajte a až potom do misky pridajte aj kúsky sliepky.
  5. Opäť premiešajte a dajte aspoň na hodinu odpočinúť do chladničky.

Hutná nátierka zo sliepky chutí skvele nielen na čerstvom pečive, ale aj na slaných krekroch.

Miska so slepačou nátierkou a slanými krekrami
zdroj: allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.