Výživná nátierka, ktorá môže byť nielen chutnou večerou, ale aj predjedlom či jednou z možností pre rodinnú oslavu či večierok.
Ingrediencie:
- 1 menšia sliepka
- 250 g smotanového syra
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 1 strúčik cesnaku
- 1 čajová lyžička worcestrovej alebo sójovej omáčky
- soľ, korenie
Postup:
- Sliepku uvarte v hrnci s osolenou vodou domäkka.
- Mäso nechajte vychladnúť, potom ho zbavte kože a pomocou vidličky z neho natrhajte v smere vlákien akési tenké prúžky.
- Následne v miske zmiešajte smotanový syr, kyslú smotanu, prelisovaný cesnak, worcestrovú omáčku, soľ a korenie.
- Zmes dôkladne premiešajte a až potom do misky pridajte aj kúsky sliepky.
- Opäť premiešajte a dajte aspoň na hodinu odpočinúť do chladničky.
Hutná nátierka zo sliepky chutí skvele nielen na čerstvom pečive, ale aj na slaných krekroch.