Krémová omáčka z hlivy ustricovej

Krémová omáčka z hlivy ustricovej

Táto smotanová hubová omáčka s červeným vínom je úplne vynikajúca a má úžasnú zamatovú textúru. Navyše je neuveriteľne jednoduchá – za pouhých 30 minút máte hotovo! Skvele sa hodí ku grilovanému mäsu ako je hovädzí steak, bravčové mäso aj kura.

Ingrediencie

  • 500 g hlivy ustricovej
  • 1 lyžica olivového oleja
  • ½ šálky suchého červeného vína
  • ¼ šálky smotany na šľahanie
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte hlivu ustricovú.
  • Varte na vysokej teplote asi 4 minúty.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Pridajte ½ šálky vína, priklopte pokrievkou a nechajte huby a víno variť asi 10 minút.
  • Pridajte smotanu, dobre premiešajte a varte na miernom plameni ďalšie 2 minúty.
  • Dochuťte a servírujte!
Smotanová hubová omáčka s červeným vínom na panvici.
www.juliasalbum.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.