Pokiaľ fandíte skôr polievkam, ktoré majú krémovú konzistenciu, tak rozhodne nesmiete vynechať tento recept.
Čo budeme potrebovať
- Lyžica olivového oleja
- 2 cibuľa
- Lyžica tymiánu
- 1,5 l kuracieho vývaru
- 2 mrkvy
- 300 g pečeného kurčaťa (zvyšky od obeda)
- 200 g hrášku
- Strúčik cesnaku
- Lyžica citrónovej šťavy
Postup
- Vo veľkom hrnci si na stredenie teplotu zahrejeme olej
- Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, mrkvu a lyžicu tymiánu
- Smažíme približne 15 minút, kým cibuľa nezosklovatí
- Do hrnca vlejeme kurací vývar a privedieme ho do varu
- Hrniec prikryjeme pokrievkou a polievku varíme asi 10 mínu
- Pridáme zvyšky pečeného kurčaťa a 5 minút varíme
- Potom odoberieme 2 hrnčeky polievky a tie rozmixujeme tyčovým mixérom na kašu
- Rozmixovanú kuraciu zmes vrátime do hrnca
- Pridáme hrášok a zvyšné korenie
- Premiešame a varíme ďalšie 5-10 minút, kým sa polievka neprehreje
- Vo vedľajšej miske si zmiešame grécky jogurt, cesnak a citrónovú šťavu
- Polievku nalejeme do hlbokých tanierov, vmiešame jogurtový dip a podávame