Niekto to rád kyslé. A to nielen v tehotenstve. Kombinácia zemiakov a jemnej kyslosti sa dobre zlučuje.
INGREDIENCIA
- 1 kg zemiakov
- 1 cibuľa
- 325 ml sladkej smotany
- 1 liter vývaru (zeleninového)
- 700 ml vody
- soľ
- 3 guličky čierneho korenia
- 2 lyžice octu
- olej
- bobkový list
- 2 lyžice hladkej múky
POSTUP
- Cibuľu si nakrájame nadrobno.
- Zemiaky si olúpeme a nakrájame na kocky.
- Cibuľu si orestujeme na oleji, potom pridáme zemiaky a ešte chvíľu restujeme.
- Pridáme tiež čierne korenie, bobkový list a podlejeme horúcim vývarom a vodou.
- Osolíme a varíme, kým nebudú zemiaky mäkké.
- Polievku potom zahustíme smotanou zmiešanou s múkou.
- Varíme ešte 10 minút a nakoniec dochutíme octom.