Krémová polievka z pečeného cesnaku

Krémová polievka z pečeného cesnaku

Chcete skúsiť niečo menej tradičné? Potom je pre vás polievka z pečeného cesnaku to pravé.

INGREDIENCIA

  • 4-5 palíc cesnaku
  • 4 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie, na chuť
  • 2 lyžice medu
  • 3 veľké cibule nasekané
  • 3 veľké zemiaky nakrájané na kocky
  • 1 vetvička tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 750 ml kurací vývar
  • 500 ml 35% smotany na šľahanie (možno nahradiť aj 12% smotanou na varenie)

POSTUP

  1. Rúru rozohrejte na 180 ° C a hlavy cesnaku rozrežte pozdĺžne v polovici
  2. 5 strúčikov cesnaku odoberte a nakrájajte ich na plátky
  3. Do formy na pečenie alebo na pekáče pridajte 2 lyžice rozpusteného masla s medom, naň vyskladajte ako rozkrojené paličky cesnaku tak aj plátky
  4. Osoľte a okoreňte.
  5. Pečte 15 až 20 minút alebo pokiaľ nie je cesnak jemný a zlatisto hnedý.
  6. Cesnak na plátky vyberte z rúry už po piatich minútach
  7. Cibuľu nakrájajte na kocky a orestujte na zvyšnom masle.
  8. Pridajte vývar, polovicu smotany, zemiaky, tymian a bobkový list.
  9. Nechajte povariť asi 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  10. Po uvarení odstráňte z polievky tymian a bobkový list.
  11. Vyberte cesnak z rúry a vylúpte ho zo šupky.
  12. Pečený cesnak po častiach vkladajte do polievky a rozmixujte ju tyčovým mixérom do hladu
  13. Zalejte polievku zvyšnou smotanou, prevarte a dochuťte soľou a korením.
  14. Hotovú polievku ozdobte na tanieri cesnakom pečeným na plátky.
Krémová polievka z pečeného cesnaku
Zdroj : www.dairygoodness.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.