Krémová polievka z pečených paprík

Krémová polievka z pečených paprík

Bohatá a chuťami nabitá polievka zo sladkých upečených červených paprík, cesnaku a sušených paradajok, doplnená bazalkovým pestom a crème fraîche. Je úžasne hrejivá a jednoduchá na prípravu.

Ingrediencie

  • 6 červených paprík alebo kapií (cca 750 g)
  • 1 žltá cibuľa
  • 5 sušených paradajok
  • 4 strúčiky cesnaku, olúpané a celé
  • asi ½ polievkovej lyžice citrónovej šťavy
  • 2,5 šálok zeleninového vývaru
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1-2 lyžice bazalkového pesta
  • crème fraîche na ozdobenie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Červenú papriku nakrájajte nahrubo a vložte do veľkého pekáča s olúpanými celými strúčikmi cesnaku.
  3. Pokvapkajte olivovým olejom, posypte soľou a korením a potom pečte v rúre, kým ľahko nezhnedne (asi 40 minút).
  4. Cibuľu nakrájajte nadrobno a vo veľkom hrnci s trochou olivového oleja orestujte, kým nebude priesvitná a mäkká.
  5. Akonáhle zmäkne, pridajte pečenú papriku a cesnak, sušené paradajky a zeleninový vývar.
  6. Varte 10 minút, potom vypnite plameň a ponorným mixérom rozmixujte do úplného hladka.
  7. Ochutnajte a prípadne okoreňte.
  8. Pridajte malú trošičku čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy, premiešajte a podávajte s kvapkou crème fraîche a domácim pestom.
  9. Servírujte s chrumkavým chlebom.
Papriková polievka s cesnakom a sušenými paradajkami doplnená bazalkovým pestom, crème fraîche a lístkami čerstvej bazalky, servírovaná v miskách, s vedľa položenou paprikou a bazalkou.
www.insidetherustickitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.