Polievka a stopkatým zelerom je jednoduchá, rýchla a chutná. Ak máte radi husté krémové polievky, vyskúšajte tento recept. Uvarte si ju napríklad s videonávodom.
Ingrediencie:
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice nasekanej cibule
- ¼ lyžičky soli
- 2 hrnčeky nakrájaného rapíkatého zeleru
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 hrnčeky plnotučného mlieka
Postup:
- V hrnci si nechajte rozpustiť maslo, orestujte na ňom cibuľu, posypte soľou a restujte do sklovata.
- Pridajte zeler a chvíľku restujte, potom zasypte 2 lyžicami múky a miešajte ďalšie 2 minúty.
- Potom prilejte ½ hrnčeka mlieka a miešajte, kým základ nezhustne.
- Následne pridávajte zvyšok mlieka po ½ hrnčeku a pokračujte ďalším vždy po zhustnutí.
- Varte asi 15 minút, kým nebude zeler mäkký.
- Rozmixujte tyčovým mixérom do hladka.
- Potom dochuťte bylinkami, ozdobte nakrájaným zelerom alebo chrumkavými krutónmi.