Krémová polievka z řapíkatého zeleru

Krémová polievka z řapíkatého zeleru

Polievka a stopkatým zelerom je jednoduchá, rýchla a chutná. Ak máte radi husté krémové polievky, vyskúšajte tento recept. Uvarte si ju napríklad s videonávodom.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice nasekanej cibule
  • ¼ lyžičky soli
  • 2 hrnčeky nakrájaného rapíkatého zeleru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 hrnčeky plnotučného mlieka

Postup:

  • V hrnci si nechajte rozpustiť maslo, orestujte na ňom cibuľu, posypte soľou a restujte do sklovata.
  • Pridajte zeler a chvíľku restujte, potom zasypte 2 lyžicami múky a miešajte ďalšie 2 minúty.
  • Potom prilejte ½ hrnčeka mlieka a miešajte, kým základ nezhustne.
  • Následne pridávajte zvyšok mlieka po ½ hrnčeku a pokračujte ďalším vždy po zhustnutí.
  • Varte asi 15 minút, kým nebude zeler mäkký.
  • Rozmixujte tyčovým mixérom do hladka.
  • Potom dochuťte bylinkami, ozdobte nakrájaným zelerom alebo chrumkavými krutónmi.
polievka z stopkatého zeleru
Zdroj: daninggoumet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.