Krémová polievka z tekvice hokkaido

Krémová polievka z tekvice hokkaido

Ako už napovedá názov, tento variant polievky je plný korenia a exotických ingrediencií. Ale nemusíte sa báť, mieru pálivosti volíte len vy sami.

INGREDIENCIA

  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 hrnčeky mrkvy nakrájané na štvrtiny
  • 1 stredná cibuľa nakrájaná na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 stredná tekvica hokkaido
  • 2 lyžičky chili
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 1 lyžička údené papriky
  • 1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia (nemusí byť)
  • 2 hrnčeky zeleninového vývaru
  • Šťava z 1 limetky
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • Soľ a korenie podľa chuti

POSTUP:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Tekvicu rozkrojte a vydlabajte vnútro.
  3. Položte rezom dole na plech a pridajte mrkvu a cibuľu. Všetko pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Pečte cca 30 minút, potom pridajte cesnak a pečte ďalších 10 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  4. Všetky pečené suroviny vložte do mixéra a pridajte korenie, vývar a limetkovú šťavu. Rozmixujte do hladka.
  5. Pridajte kokosové mlieko a zamiešajte.
  6. Pokiaľ je polievka dostatočne teplá, môžete ihneď podávať. V opačnom prípade prelejte do hrnca a prehrejte na miernom ohni.
Recept na mexickú tekvicovú polievku.
Zdroj: simplyquinoa.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.