Chcete bohato krémová pórová polievka? Stačí ju doplniť smotanovým syrom.
INGREDIENCIA:
- 3 veľké póry
- 1 cibuľa
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 350 g mletého bravčového mäsa
- štipka mletej rasce
- 1 strúčik cesnaku
- 1 l zeleninového vývaru
- 300 g syra typu Lučina
- soľ
- korenie
- pažítka
POSTUP:
- Na oleji si nechajte zatiahnuť mleté mäso, pridajte na kolieska nakrájaný pór, cibuľu, rascu, prelisovaný cesnak a restujte 3-4 minúty.
- Osoľte, okoreňte, podlejte vývarom a varte asi 20 minút.
- Pridajte syr a poriadne rozmiešajte.
- Polievka by mala byť krémovejšia, ale je možné ju v prípade potreby zriediť vývarom alebo vodou.
- Podávajte ozdobenú nasekanou pažítkou.