Krémová reďkovková polievka

Krémová reďkovková polievka

Hodvábne jemná polievka, ktorá vášmu organizmu dodá po dlhej zime novú energiu a vitalitu. Zatiaľ čo jej lahodná chuť poteší vaše chuťové poháriky, ružový odtieň polievky bude potešením pre vaše oči.

Ingrediencie

  • 2 zväzky reďkoviek
  • 1 zemiakov
  • 1/2 šálky cibule
  • 2 šálky mlieka
  • 1/4 šálky kyslej smotany
  • 2 PL olivového oleja
  • čerstvá petržlenová vňať
  • soľ, korenie

Postup

  1. V hrnci či hlbšej panvici zohrejte olej, pridajte nakrájané reďkovky a cibuľu. Použite iba 3/4 množstvo reďkoviek.
  2. Varte za stáleho miešania niekoľko minút, kým cibuľa nezačne zlátnuť a reďkovky nebudú priesvitné.
  3. Následne pridajte k zmesi na malé kúsky nakrájaný zemiakov, mlieko, soľ a korenie.
  4. Zmes priveďte za občasného miešania do varu.
  5. Priklopte pokrievkou a varte približne 5 minút, kým zemiaky zmäknú.
  6. Následne vzniknutú zmes preložte do kuchynského robota a rozmixujte dohladka.
  7. Zostávajúce reďkovky nakrájajte na drobné rezančeky.

Polievku servírujte s lyžicou kyslej smotany, ozdobenou reďkovkovými rezančekmi a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Krémová reďkovková polievka s kyslou smotanou a petržlenovou vňaťou
zdroj: eatingwell.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.