Krémová rybia polievka

Krémová rybia polievka

Najčastejšou úpravou vianočnej rybej polievky je pravdepodobne biela alebo krémová rybia polievka. Je krásne hutná a výdatná a skvele vás zahreje!

INGREDIENCIA

  • mäso a odrezky z 1 kapra
  • mrkva, petržlen, kúsok zeleru
  • cibuľa
  • maslo
  • bobkový list, nové korenie
  • soľ, korenie, muškátový oriešok
  • smotana na varenie
  • 2 lyžice hladkej múky

POSTUP

  • Mäso a odrezky očistíme a dáme variť spolu s polovicou nahrubo nakrájanej zeleniny asi v 1,5 – 2 litroch vody, podľa toho, akú silnú polievku chceme.
  • Varíme asi 20 minút.
  • Druhú polovicu zeleniny nakrájame na drobno a na masle opražíme.
  • Ku koncu posypeme múkou.
  • Z vývaru vytiahneme odrezky a ponecháme len mäso.
  • Vývar aj vyprážanú zeleninu spojíme a ďalej varíme spolu s ostatným korením ďalších 20 minút.
  • Pridáme smotanu.
  • Osolíme a okoreníme podľa svojej chuti.
  • Pri servírovaní môžeme dozdobiť pažítkou či petržlenovou vňaťou.
Porcia smotanovej polievky z ryby dozdobená petržlenovou vňaťou.
www.yummly.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.