Najčastejšou úpravou vianočnej rybej polievky je pravdepodobne biela alebo krémová rybia polievka. Je krásne hutná a výdatná a skvele vás zahreje!
INGREDIENCIA
- mäso a odrezky z 1 kapra
- mrkva, petržlen, kúsok zeleru
- cibuľa
- maslo
- bobkový list, nové korenie
- soľ, korenie, muškátový oriešok
- smotana na varenie
- 2 lyžice hladkej múky
POSTUP
- Mäso a odrezky očistíme a dáme variť spolu s polovicou nahrubo nakrájanej zeleniny asi v 1,5 – 2 litroch vody, podľa toho, akú silnú polievku chceme.
- Varíme asi 20 minút.
- Druhú polovicu zeleniny nakrájame na drobno a na masle opražíme.
- Ku koncu posypeme múkou.
- Z vývaru vytiahneme odrezky a ponecháme len mäso.
- Vývar aj vyprážanú zeleninu spojíme a ďalej varíme spolu s ostatným korením ďalších 20 minút.
- Pridáme smotanu.
- Osolíme a okoreníme podľa svojej chuti.
- Pri servírovaní môžeme dozdobiť pažítkou či petržlenovou vňaťou.