Krémová šampiňónová omáčka

Krémová šampiňónová omáčka

Tento rýchly recept pripravíte do 30 minút a urobíte s ním veľkú parádu! Pripravte ho napríklad na rande, aby ste očarili svoj náprotivok, pretože omáčka zo šampiňónov v kombinácii s cestovinami a parmezánom je úplná lahôdka.

Ingrediencie

  • 700 g šampiňónov
  • soľ
  • 250 g cestovín linguine, špaget alebo fettuccine
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1/4 šálky jemne nasekané šalotky
  • 1 lyžica lisovaného cesnaku
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého tymiánu alebo 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1/4 lyžičky drvených červených čili vločiek
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 1/3 šálky creme fraiche alebo hustej smotany
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1/4 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu

Postup

  1. Z húb odrežte stonky.
  2. Nakrájajte klobúčiky na kúsky veľkosti sústa.
  3. Priveďte do varu 5-6 litrov vody spolu so 4 lyžicami soli.
  4. Cestoviny varte podľa návodu na obale, pokiaľ nie sú al dente.
  5. Pred scedením cestovín odoberte 1 šálku vriacej vody a odložte.
  6. Zatiaľ čo sa cestoviny varí, zahrejte olej vo veľkej panvici (najlepšie nepriľnavé) na stredne vysokú teplotu.
  7. Pridajte do panvice huby a rozložte ich do jednej vrstvy.
  8. Restujte 5 minút bez miešania.
  9. Pretrepte panvicu a premiešajte huby.
  10. Varte ďalších 5 minút.
  11. V tomto okamihu by huby mali získať nejakú farbu a uvoľňovať trochu tekutiny.
  12. Pridajte 1 lyžičku soli, šalotku, cesnak, tymian a chilli a dobre premiešajte.
  13. Varte, kým šalotka nezmäkne, asi 2 minúty.
  14. K hubám pridajte citrónovú šťavu, creme fraiche a petržlenovú vňať.
  15. Duste, kým omáčka nezhustne.
  16. Pridajte 1/3 šálky odloženej vody a miešajte, zoškrabujte panvicu, aby sa uvoľnili zhnedlé kúsky.
  17. Uvarené cestoviny dajte do panvice a pomocou klieští vmiešajte omáčku.
  18. Pokiaľ sa vám omáčka zdá suchá, pridajte ešte trochu vody z cestovín.
  19. Odoberte z platne, posypte parmezánom a podávajte.
Špagety s hubovou omáčkou servírované v hlbokom tanieri s vidličkou.
www.familystylefood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.