Krémová špargľová polievka z bielej špargle

Krémová špargľová polievka z bielej špargle

Jemný, snehovo biely špargľový krém zahreje aj zasýti.

Ingrediencie

  • 1 kg čerstvej bielej špargle
  • 3 cibuľa
  • šťava z ½ citróna
  • 600 ml vody
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica soli
  • 100 g masla
  • 2 lyžice múky
  • 150 ml bieleho vína
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • soľ
  • korenie
  • čerstvá pažítka na ozdobu

Postup

  • Špargľu olúpte škrabkou na zemiaky a spodné, zdrevnatelé konce odlomte.
  • Do veľkého hrnca nalejte vodu, pridajte soľ, cukor a citrónovú šťavu a priveďte do varu.
  • Vložte stonky bielej špargle a varte 8 minút.
  • Špargľu z vody vyberte (vodu uschovajte), nechajte vychladnúť a potom odrežte vršky, ktoré budete potrebovať na ozdobu.
  • V inom hrnci rozpustite maslo, pridajte najemno nakrájanú cibuľu a niekoľko minút opečte. Zaprášte múkou a dobre premiešajte.
  • Zalejte bielym vínom a vodou z varenia špargle, zamiešajte a priveďte do varu.
  • Vložte kúsky špargle a niekoľko minút povarte.
  • Odstavte z platne a tyčovým mixérom rozmixujte do hladka.
  • Vráťte na sporák, prilejte smotanu, ochuťte soľou a korením a varte ešte 10 minút.
  • Servírujte v miske alebo v hlbokom tanieri s naaranžovanými vrškami špargle uprostred.
Dva taniere s bielou polievkou s niekoľkými kúskami uvarených stoniek špargle uprostred
Zdroj: kitchenstories.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.