Ste pripravení na jeden z najchutnejších jesenných receptov s tekvicou? Prinášame vám neuveriteľne jednoduchý návod, ako si pripraviť úžasnú krémovú tekvicovú omáčku k cestovinám.
Ingrediencie
- 400 g tekvice, nakrájané na kocky
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice kokosového oleja, rozpusteného
- 4 lyžice kokosového mlieka
- čerstvé lístky šalvie
- škorica, muškátový oriešok, chilli vločky – podľa chuti
- soľ a korenie
- cestoviny podľa vlastného výberu
Postup
- K tekvici pridajte kokosový olej a štipku soli.
- Dobre premiešajte a pečte pri 200 °C, kým nie je tekvica úplne prepečená.
- Pomocou mixéra alebo kuchynského robota z nej urobte pyré.
- Na panvicu pridajte olivový olej a lístky šalvie a varte na stredne miernom ohni asi 5 minút.
- Pridajte do panvice tekvicové pyré spolu s kokosovým mliekom, štipkou chilli vločiek, škoricou a muškátovým orieškom.
- Dochuťte soľou a korením.
- Znížte teplotu na minimum a varte 5 minút.
- Pridajte uvarené cestoviny podľa vlastného výberu.
- Servírujte!