Krémová tekvicová omáčka na cestoviny

Krémová tekvicová omáčka na cestoviny

Ste pripravení na jeden z najchutnejších jesenných receptov s tekvicou? Prinášame vám neuveriteľne jednoduchý návod, ako si pripraviť úžasnú krémovú tekvicovú omáčku k cestovinám.

Ingrediencie

  • 400 g tekvice, nakrájané na kocky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice kokosového oleja, rozpusteného
  • 4 lyžice kokosového mlieka
  • čerstvé lístky šalvie
  • škorica, muškátový oriešok, chilli vločky – podľa chuti
  • soľ a korenie
  • cestoviny podľa vlastného výberu

Postup

  1. K tekvici pridajte kokosový olej a štipku soli.
  2. Dobre premiešajte a pečte pri 200 °C, kým nie je tekvica úplne prepečená.
  3. Pomocou mixéra alebo kuchynského robota z nej urobte pyré.
  4. Na panvicu pridajte olivový olej a lístky šalvie a varte na stredne miernom ohni asi 5 minút.
  5. Pridajte do panvice tekvicové pyré spolu s kokosovým mliekom, štipkou chilli vločiek, škoricou a muškátovým orieškom.
  6. Dochuťte soľou a korením.
  7. Znížte teplotu na minimum a varte 5 minút.
  8. Pridajte uvarené cestoviny podľa vlastného výberu.
  9. Servírujte!
Cestoviny s tekvicovým pyré servírované na tanieri a posypané syrom.
www.gourmandelle.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.