Krémová tekvicová polievka so smotanou

Krémová tekvicová polievka so smotanou

Tento recept na polievku z tekvice je krémový, a tak zdravý! Táto polievka bude vyzerať krásne na vašom sviatočnom stole, ale aj ako príloha k ľahkému obedu.

Čo budeme potrebovať

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 4 kg tekvica Hokaido
  • 1 veľká žltá cibuľa (nakrájaná)
  • 4 – 6 strúčikov cesnaku (prelisovaných)
  • ½ lyžičky morskej soli
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • ½ lyžičky mletého muškátového orieška
  • ⅛ lyžičky klinčeka
  • mleté čierne korenie
  • 1 l zeleninového vývaru
  • ½ šálky plnotučného kokosového mlieka alebo hustej smotany
  • 2 lyžice javorového sirupu alebo medu
  • 80 g zelených tekvicových semienok

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 stupňov a vyložte plech papierom na pečenie.
  • Tekvicu opatrne rozpolíte a vydlabajte semienka.
  • Tekvicu nakrájajte na kocky a tie potom potrite 1 lyžicou olivového oleja a rozložte ju na plech.
  • Vložte ju do rúry a pečte 35 minút alebo dlhšie, kým dužinu ľahko neprepichnete vidličkou.
  • Kúsky nechajte niekoľko minút vychladnúť.
  • Zohrejte zvyšné 3 lyžice olivového oleja vo veľkom hrnci na strednú teplotu.
  • Akonáhle sa olej trblieta, pridajte cibuľu, cesnak a soľ.
  • Miešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Varte za občasného miešania, kým cibuľa nie je priehľadná, asi 8 až 10 minút.
  • Medzitým z tekvice zlúpnite šupku a tú vyhoďte.
  • Do hrnca k cibuli pridajte tekvicovú dužinu, škoricu, muškátový oriešok, klinčeky, a trochu čerstvo mletého čierneho korenia.
  • Premiešajte a zalejte vývarom.
  • Zmes v hrnci priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte asi 15 minút, aby sa chute spojili.
  • Zatiaľ čo sa polievka varí, opekajte semienka na stredne miernu teplotu, za častého miešania, kým nebudú voňavé, zlatisté a nebudú vydávať praskavé zvuky.
  • Semienka nechce vychladnúť.
  • Akonáhle je tekvicová polievka hotová, vmiešajte kokosové mlieko a javorový sirup.
  • Odstráňte polievku z platne a nechajte ju mierne vychladnúť.
  • Na rozmixovanie polievky použite ponorný mixér.
  • Ochutnajte av prípade potreby dokoreňte (možno budete chcieť pridať viac kokosového mlieka pre extra krémovitosť/jemnejšiu chuť, alebo javorový sirup, aby bola trochu sladšia).
  • Polievku nalejte do jednotlivých misiek, posypte semienkami a podávajte.

K tomu, aby ste vytvorili hodvábne hladkú polievku potrebujete kvalitný tyčový mixér ! To aký vybrať, bez obáv, že ho pri prvom použití hneď „uvaríte“ sa dozviete v našej recenzii!

Dva taniere plné oranžovej krémovej polievky posypanej arašidy.
Zdroj: biancazapatka.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.