Krémová vegánska polievka so kelom

Krémová vegánska polievka so kelom

Verte tomu alebo nie, na internete nenájdete takmer žiadne recepty na polievku s ružičkovým kelom. Skúste ten náš, neochutnáte lepší!

Čo budeme potrebovať

  • 680 g ružičkového kelu
  • olivový olej na pokvapkanie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 veľké šalotky alebo 1 žltá cibuľa (nakrájaná)
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 150 g kešu orieškov (namočených)
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 125 ml suchého bieleho vína
  • 1 lyžica vegánskeho masla
  • 1 hrsť špenátu

Postup

  • Nastavte rúru na 180 stupňov.
  • Umyte a odrežte stonky z kapustičiek.
  • Nakrájajte ich na polovice, alebo na štvrtiny.
  • Pokvapkajte ich olivovým olejom a potom bohato posypte soľou a korením.
  • Kapusty opekajte asi 20-30 minút, len kým nezmäknú a trochu nechytnú farbu.
  • Počas pečenia ich na panvici niekoľkokrát premiešajte.
  • V panvici na strednú teplotu pridajte vegánske maslo a nakrájanú šalotku.
  • Varte 3 minúty, kým nespriehľadní.
  • Pridajte cesnak a varte ďalšie 2 minúty.
  • Teraz pridajte víno a znížte teplotu. Redukujte po dobu 5-7 minút.
  • Pridajte namočené kešu, dijonskú horčicu, vývar, špenát a šalotku a opečený ružičkový kel do vysokovýkonného mixéra. Rozmixujte všetko do hladka.
  • Rozmixovanú polievku vráťte do hrnca. Podľa chuti upravte soľ a korenie.
  • Podávajte horúcu.
Lahodná krémová polievka bez živočíšnych prísad.
Zdroj: runningtothekitchen.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.