Verte tomu alebo nie, na internete nenájdete takmer žiadne recepty na polievku s ružičkovým kelom. Skúste ten náš, neochutnáte lepší!
Čo budeme potrebovať
- 680 g ružičkového kelu
- olivový olej na pokvapkanie
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 veľké šalotky alebo 1 žltá cibuľa (nakrájaná)
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 l zeleninového vývaru
- 150 g kešu orieškov (namočených)
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 125 ml suchého bieleho vína
- 1 lyžica vegánskeho masla
- 1 hrsť špenátu
Postup
- Nastavte rúru na 180 stupňov.
- Umyte a odrežte stonky z kapustičiek.
- Nakrájajte ich na polovice, alebo na štvrtiny.
- Pokvapkajte ich olivovým olejom a potom bohato posypte soľou a korením.
- Kapusty opekajte asi 20-30 minút, len kým nezmäknú a trochu nechytnú farbu.
- Počas pečenia ich na panvici niekoľkokrát premiešajte.
- V panvici na strednú teplotu pridajte vegánske maslo a nakrájanú šalotku.
- Varte 3 minúty, kým nespriehľadní.
- Pridajte cesnak a varte ďalšie 2 minúty.
- Teraz pridajte víno a znížte teplotu. Redukujte po dobu 5-7 minút.
- Pridajte namočené kešu, dijonskú horčicu, vývar, špenát a šalotku a opečený ružičkový kel do vysokovýkonného mixéra. Rozmixujte všetko do hladka.
- Rozmixovanú polievku vráťte do hrnca. Podľa chuti upravte soľ a korenie.
- Podávajte horúcu.