Krémové cesnakové kura s ryžou

Krémové cesnakové kura s ryžou

Nič neprekoná tento recept na rýchle jedlo na obed, pokiaľ ide o jednoduchosť prípravy! Zaberie vám menej ako 30 minút a stačí vám na to iba jedna veľká hlboká panvica alebo hrniec.

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs, nakrájaných na kúsky
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, lisovaného
  • 3/4 šálky dlhozrnnej bielej ryže
  • 2 a 1/2 šálok kuracieho vývaru
  • 2 šálky baby špenátu
  • 2 lyžice smotany na šľahanie

Postup

  1. Kuracie prsia premiešajte so sušeným cesnakom, soľou a čiernym korením.
  2. Zahrejte olivový olej na panvici na strednom plameni.
  3. Pridajte kuracie prsia do panvice a za častého miešania restujte do zhnednutia asi 3 minúty.
  4. Pridajte cesnak na panvicu a restujte ďalších 30 sekúnd.
  5. Vmiešajte ryžu a kuracie vývar.
  6. Priveďte do varu, znížte plameň a prikryte pokrievkou.
  7. Varte 20 minút za občasného miešania.
  8. Odstavte z ohňa a na ryžu položte baby špenát.
  9. Prikryte, priklopte pokrievkou a nechajte 5 minút odležať.
  10. Zložte pokrievku a dobre premiešajte.
  11. Vmiešajte smotanu a podávajte.
Ryža, mäso a špenát v jednej panvici s vareškou.
www.tablespoon.com

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na pečené zemiaky z rúry . Chrumkavá lahôdka na 5 spôsobov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.