Krémové hubové rizoto so smotanou

Krémové hubové rizoto so smotanou

Toto luxusné krémové rizoto z húb si uvaríte do hodiny. Je tak dobré, že z neho určite nezostane ani hŕstka!

Ingrediencie

  • 4 lyžice masla
  • 250g čerstvých húb
  • 8 hrnčekov kuracieho alebo zeleninového vývaru (alebo použite bujón)
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 stredná cibuľa, jemne nasekaná
  • 1 a 3/4 hrnčeka ryže arborio
  • 3/4 hrnčeka suchého bieleho vína
  • 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie
  • 100g strúhaného parmezánu
  • Soľ a čerstvé mleté čierne korenie
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 12 šalviových listov na ozdobu
  • Hobliny syra Parmigiano-Reggiano (parmezánu) na podávanie

Postup

  • Huby očistite a nakrájajte na malé kúsky či prúžky.
  • Do hrnca nalejte všetok vývar, do ktorého nasypte tymián, bobkový list a sójovú omáčku.
  • Priveďte do varu a nechajte variť na miernom ohni po dobu 30 minút. Potom z vývaru odstráňte korenie a dajte bokom.
  • V hlbokej panvici rozpustite maslo, pridajte plátky húb a cibuľu a restujte 5 minút. Potom vmiešajte ryžu a restujte ju 1 minútu.
  • Prilejte víno, priveďte k bodu varu a potom vmiešajte aj vývar po jednej naberačke. Za stáleho miešania varte na stredne vysokom ohni, kým ryža nevstrebe všetku tekutinu.
  • Vmiešajte smotanu a strúhaný parmezán. Dochuťte soľou a korením.
  • Rizoto podávajte v miskách, ozdobené niekoľkými šalviovými listami a hoblinkami parmezánu.
Smotanové risotto z húb, ozdobené šalviou a parmezánom.
Zdroj: inspiredtaste.net

Ako zavariť huby na horšie časy? Inšpirujte sa našimi receptami na zaváranie a sušenie húb .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.