Krémové karí s karfiolom a cícerom

Krémové karí s karfiolom a cícerom

Úžasne krémové cícerovo-kvetákové karí z jedného hrnca, ktoré jednoducho musíte vyskúšať! Je nabité chuťou a navyše je veľmi ľahké na prípravu.

INGREDIENCIA

  • 1 červená cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2,5 cm zázvoru
  • 1 polievková lyžica kari korenia
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1/2 lyžičky garam masaly
  • 1/4 lyžičky mletej kurkumy
  • 1/4 lyžičky chilli prášku
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 plechovka (400 g) konzervovaných sekaných paradajok
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 plechovka (400 ml) plnotučného kokosového mlieka
  • 120 ml zeleninového vývaru
  • 1 stredný karfiol (asi 4 šálky)
  • 1 plechovka (400 g cíceru), scedené

Voliteľne na ozdobu:

  • vegánska smotana
  • čerstvý koriander

POSTUP

  • Vo veľkom hrnci na strednom plameni rozohrejte lyžicu oleja.
  • Pridajte najemno nakrájanú cibuľu a nechajte pár minút opekať.
  • Potom pridajte prelisovaný cesnak a nastrúhaný zázvor.
  • Restujte minútu, miešajte, aby sa nič nepripálilo.
  • Pridajte všetko korenie – karí, rascu, garam masalu, kurkumu, chilli a soľ.
  • Restujte asi 30 sekúnd, kým sa korenie nerozvonia.
  • Pridajte trochu viac oleja, pokiaľ je hrniec príliš suchý.
  • Pridajte nakrájané paradajky a paradajkový pretlak.
  • Premiešajte a nechajte pár minút variť.
  • Rozmixujte do hladka (prenajte do misy a použite tyčový mixér alebo vložte do mixéra) a potom vráťte do hrnca.
  • Pridajte kokosové mlieko, vývar a karfiol.
  • Karfiol nakrájajte na kúsky o veľkosti sústa – nie príliš veľké, ani príliš malé.
  • Nechajte 10-15 minút prevariť a potom pridajte cícer na ďalších 5 minút.
  • Karfiol by mal byť mäkký, ale stále trochu hryzavý.
  • Pokiaľ máte radi karfiol naozaj mäkký, varte dlhšie.
  • Ozdobte čerstvým koriandrom a kvapkou vegánskej smotany alebo kokosového mlieka!
Cícerovo-kvetákové karí v panvici, ozdobené koriandrom.
www.cupfulofkale.com

Vyskúšajte aj naše úžasné recepty zo sladkých zemiakov . Od hranoliek až po koláč, vyberie si každý!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.