Úžasne krémové cícerovo-kvetákové karí z jedného hrnca, ktoré jednoducho musíte vyskúšať! Je nabité chuťou a navyše je veľmi ľahké na prípravu.
INGREDIENCIA
- 1 červená cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2,5 cm zázvoru
- 1 polievková lyžica kari korenia
- 1 lyžička mletej rasce
- 1/2 lyžičky garam masaly
- 1/4 lyžičky mletej kurkumy
- 1/4 lyžičky chilli prášku
- 1/4 lyžičky soli
- 1 plechovka (400 g) konzervovaných sekaných paradajok
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 plechovka (400 ml) plnotučného kokosového mlieka
- 120 ml zeleninového vývaru
- 1 stredný karfiol (asi 4 šálky)
- 1 plechovka (400 g cíceru), scedené
Voliteľne na ozdobu:
- vegánska smotana
- čerstvý koriander
POSTUP
- Vo veľkom hrnci na strednom plameni rozohrejte lyžicu oleja.
- Pridajte najemno nakrájanú cibuľu a nechajte pár minút opekať.
- Potom pridajte prelisovaný cesnak a nastrúhaný zázvor.
- Restujte minútu, miešajte, aby sa nič nepripálilo.
- Pridajte všetko korenie – karí, rascu, garam masalu, kurkumu, chilli a soľ.
- Restujte asi 30 sekúnd, kým sa korenie nerozvonia.
- Pridajte trochu viac oleja, pokiaľ je hrniec príliš suchý.
- Pridajte nakrájané paradajky a paradajkový pretlak.
- Premiešajte a nechajte pár minút variť.
- Rozmixujte do hladka (prenajte do misy a použite tyčový mixér alebo vložte do mixéra) a potom vráťte do hrnca.
- Pridajte kokosové mlieko, vývar a karfiol.
- Karfiol nakrájajte na kúsky o veľkosti sústa – nie príliš veľké, ani príliš malé.
- Nechajte 10-15 minút prevariť a potom pridajte cícer na ďalších 5 minút.
- Karfiol by mal byť mäkký, ale stále trochu hryzavý.
- Pokiaľ máte radi karfiol naozaj mäkký, varte dlhšie.
- Ozdobte čerstvým koriandrom a kvapkou vegánskej smotany alebo kokosového mlieka!
Vyskúšajte aj naše úžasné recepty zo sladkých zemiakov . Od hranoliek až po koláč, vyberie si každý!