Úžasne chrumkavé kura s mrkvou, šampiňónmi a špargľou, to všetko varené v luxusnej bylinkovej smotanovej omáčke! Znie to lahodne? A ešte lepšie tento pokrm chutí. Presvedčte sa o tom sami!
Ingrediencie
- 6 kuracích stehien bez kosti a kože
- soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
- 2 lyžice masla
- 1 a 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/4 šálky smotany na šľahanie
- 1 a 1/2 lyžice hladkej múky
- 3 strúčiky cesnaku, lisované
- 1 šalotka, nasekaná
- 3 mrkvy, olúpané a nakrájané na cca centimetrové diagonálne plátky
- 230 g šampiňónov
- 1/4 šálky suchého bieleho vína
- 500 g špargle, nakrájanej
- 1 a 1/2 lyžice nasekaného čerstvého kôpru
- 1 lyžica nasekaného čerstvého estragónu
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Kuracie stehná podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Rozpustite maslo vo veľkej panvici vhodnej do rúry na stredne vysokej teplote.
- Pridajte kuracie mäso kožou dole a opekajte z oboch strán do zlatista, asi 2–3 minúty z každej strany.
- Vložte do rúry a pečte, kým nebude mäso úplne prepečené, kým nedosiahne vnútornú teplotu 80 stupňov Celzia, asi 25-30 minút.
- Kurča dajte bokom a udržujte v teple.
- V strednej miske zmiešajte kurací vývar, smotanu a múku.
- Dajte bokom.
- Pridajte cesnak a šalotku na panvicu a restujte za častého miešania, kým sa nerozvonia, asi 2 minúty.
- Vmiešajte mrkvu a huby a restujte, kým nezmäknú, asi 4–5 minút.
- Vmiešajte zmes vína a vývaru, zoškrabnite všetky zhnednuté kúsky z dna panvice a priveďte do varu.
- Vmiešajte špargľu a varte, kým nebude chrumkavá, asi 3–4 minúty.
- Vmiešajte kôpor a estragón a varte, kým sa nerozvonia, asi 1 minútu.
- Dochuťte soľou a korením, podľa chuti.
- Vráťte kurča do panvice.
- Ihneď podávajte.
Máme pre vás aj luxusné recepty na marinované kuracie mäso 5x inak. Inšpirujte sa!