Tieto smotanové gnocchi s kuracím mäsom a špenátom sú neuveriteľne jednoduché a pritom tak luxusné! Túto večeru pre celú rodinu si pripravíte za menej ako 20 minút.
INGREDIENCIA
- 4 lyžice masla
- 1 lyžica olivového oleja
- 4 lisované strúčiky cesnaku
- ½ lyžičky talianskeho korenia
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 šálka kuracieho vývaru
- ¾ šálky smotany na šľahanie
- 2 šálky vareného nasekaného kurčaťa
- 1 až 2 šálky strúhaného parmezánu
- 450 g gnocchi
- 1 šálka čerstvého špenátu
- soľ a korenie podľa chuti
POSTUP
- Do veľkej panvice pridáme maslo, olivový olej a prelisovaný cesnak a varíme na miernom ohni 3–4 minúty, kým cesnak nezmäkne, ale nesfarbí sa.
- Pridáme talianske korenie a múku, dobre premiešame.
- Pomaly prilievame kurací vývar a šľaháme, aby sa spojil s múkou.
- Varíme 5-7 minút, kým omáčka nezhustne.
- Po uvarení pridáme nakrájané kuracie mäso, smotanu a nastrúhaný parmezán.
- Zmes necháme na miernom ohni povariť.
- Medzitým privedieme vodu vo veľkom hrnci do varu.
- Akonáhle sa voda varí, pridáme 1 lyžicu soli a potom gnocchi.
- Varíme, kým gnocchi nevyplávajú na povrch, potom scedíme alebo gnocchi vyberieme dierovanou lyžicou.
- Scedené halušky pridáme do omáčky, pridáme soľ a korenie, a podľa potreby ďalej dochutíme.
- Nakoniec vmiešame špenát a necháme v horúcej omáčke zvädnúť.
- Podávame s extra parmezánom a čiernym korením.
Máme pre vás aj ďalšie recepty na špenátové smoothie , ktoré sú extra zdravé a zároveň extra chutné!