Krémové kuracie rizoto s hubami

Krémové kuracie rizoto s hubami

Inšpirujte sa týmto luxusným receptom na krémové rizoto s kuracím mäsom a šampiňónmi. Iste sa po ňom len zapráši.

Ingrediencie

  • 50g masla
  • 4 hrnčeky kuracieho vývaru (alebo rozmiešajte vodu s bujónom)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 hrnček ryže Arborio
  • 100g baby špenátu
  • 250g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na kúsky
  • 450g kuracích prsných rezňov, nakrájaných na kocky
  • 3 nakrájané plátky slaniny
  • 1/4 hrnčeka nastrúhaného parmezánu

Postup

  • Na panvici zohrejte maslo a orestujte cesnak.
  • Pridajte kuracie mäso so slaninou a restujte 2 minúty.
  • Pridajte nakrájané šampiňóny a smažte ďalšie 3 minúty, aby pustili hubovú chuť.
  • Pridajte ryžu, zalejte kuracím vývarom, všetko premiešajte a varte, kým sa tekutina nevstrebe a ryža nebude krémová. V prípade potreby pridajte viac vývaru.
  • V priebehu varenia pridajte špenát.
  • Nakoniec pridajte nastrúhaný syr a všetko premiešajte.
  • Podávajte posypané parmezánom a listovým baby špenátom.
Hubové rizoto s kuracím mäsom a posypané čerstvou bazalkou.
Zdroj: dontgobaconmyheart.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.