Losos, lasagne a špenát sú naozaj výborná kombinácia, keď príde na delikátnu taliansky pokrm. Tento recept je plný čerstvého špenátu a ochutený muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Skúste ich, neodoláte!
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica olivového oleja
- 600 g filétov z lososa zbavených kože a kostí
- 200 g špenátu
- 300 g creme fraiche (čerstvého syra)
- šťavu z polovice citróna
- štipku lyžičky muškátového orieška
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čerstvo mletého korenia
- Plátky lasagne
- 200 g strúhanej mozarelly
Postup
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Na panvici rozohrejte olej. Lososa s kožou nakrájajte na menšie kúsky a opekajte 1 – 2 minúty na panvici.
- Pridajte špenát a opekajte ďalšiu 1 minútu.
- V miske zmiešame čerstvý syr, šťavu z polovice citróna, muškátový oriešok a dochutíme soľou a korením.
- Pridajte zmes čerstvého syra na dno zapekacej misky na lasagne.
- Pridajte vrstvu plátkov lasagní, na ne rozprestrite všetku zmes lososa a špenátu.
- Pridajte ďalšiu vrstvu plátov lasagní a potrite zvyškom syrovej zmesi.
- Posypte strúhaným syrom.
- Pečte v rúre 35 – 40 minút, kým nie sú pláty lasagne upečené.
- Zvyšok citróna nakrájajte na mesiačiky a pridajte ho na lasagne.
Vyhráva u vás stále stará dobrá klasika? Vyberte si jeden z týchto receptov na klasickej talianskej lasagne a pochutnajte si!