Krémové rizoto z čakanky a gorgonzoly

Krémové rizoto z čakanky a gorgonzoly

Kombinácia čakanky a syra gorgonzola sa v talianskej kuchyni hojne využíva. Pokiaľ chcete, môžete vynechať krok, v ktorom rozpúšťate syr gorgonzola, a môžete ho vložiť priamo do ryže ešte na ohni.

Ingrediencie

  • 350 g ryže
  • 250 g červenej čakanky
  • 120 g gorgonzoly
  • 200 ml červeného vína
  • 20 g masla
  • 15 g cukru
  • 2 PL mlieka
  • soľ

Postup

  • Umytú čakanku nakrájajte na prúžky.
  • V dostatočne veľkom hrnci rozohrejte maslo a rozpustite cukor.
  • Čakanku poduste a keď zmäkne, podlejte ju polovicou množstva vína a osoľte.
  • Niekoľko polievkových lyžíc uvarenej čakanky nechajte bokom a zvyšok rozmixujte ponorným mixérom rozmixujeme na pyré.
  • Na rovnakej panvici opražte ryžu a potom ju zalejte zvyšným vínom.
  • Následne ryžu zalejte zeleninovým vývarom, ktorý prilievajte horúci a po malých dávkach.
  • Postupne pridávajte tiež pyré z čakanky.
  • Keď je ryža takmer uvarená, pridajte tiež čakanku, ktorú ste si nechali bokom, a dovarte ju.
  • Medzitým vo vodnom kúpeli rozpustite syr gorgonzola spolu s mliekom.
  • Rozpustenú gorgonzolu pridajte do panvice k ryži a opatrne premiešajte.
Miska s rizotom pripraveným z čakanky a gorgonzoly.
zdroj: primochef.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.