Krémové cestoviny s krevetami s chuťou cesnaku a citrónu sú ľahké a pritom tak vynikajúce. Vyskúšajte ich aj vy!
Ingrediencie
- 500 g cestovín tagliatelle
- 3 lyžice masla
- 500 g vylúpaných kreviet
- 4 drvené strúčiky cesnaku
- 250 ml smotany
- 2-3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate, jemne nasekané
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Uvarte cestoviny vo veľkom hrnci vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
- Sceďte a nechajte si 1 šálku vody z cestovín stranou.
- Medzitým na veľkej panvici rozpustite 2 lyžice masla a postupne orestujte krevety, kým nebudú zlatohnedé a nepriehľadné.
- Krevety podľa chuti dochuťte.
- Vyberte z panvice a odložte bokom.
- Pridajte zvyšné maslo a cesnak a restujte niekoľko sekúnd, kým nebude cesnak voňavý, potom nalejte smotanu, citrónovú šťavu (začnite 2 lyžicami a podľa potreby pridávajte ďalšie), petržlenovú vňať a dochuťte.
- Nechajte dusiť na miernom plameni.
- Vráťte krevety späť do panvice a dochuťte.
- Pridajte cestoviny a trochu vody z varenia a premiešajte, aby boli tagliatelle úplne pokryté omáčkou.