Úžasné jesenné jedlo, ktoré máte pripravené iba za 30 minút a ešte navyše na jednej panvici! Smotanová omáčka s tekvicovým pyré, špenátom, klobásou a čerstvými bylinkami robí z nokov pokrm hodný luxusnej reštaurácie.
Čo budete potrebovať
- 1 lyžica olivového oleja
- 340 g talianskych klobás (črievka odstráňte)
- 280 g zemiakových gnocchi
- 1 šálka smotany na šľahanie
- ⅓ šálky kuracieho vývaru
- 1 šálka tekvicového pyré
- 3 strúčiky cesnaku, nasekaného
- 110 g čerstvého špenátu
- 2 lyžice nasekané čerstvé šalvie
- 2 lyžice čerstvého tymiánu
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Zahrejte 1 lyžicu olivového oleja vo veľkej panvici s ťažkým dnom a vysokým okrajom na strednom ohni.
- Vyberte klobásy zo črievok a nakrájajte.
- Pridajte na panvicu nakrájanú klobásu a opekajte na strednom plameni asi 4 minúty z jednej strany bez otáčania, aby klobása zhnedla.
- Preklopte na druhú stranu a opekajte ešte 2 minúty.
- Zlejte tuk a všetku tekutinu.
- Do rovnakej panvice ku klobáse pridajte nevarené zemiakové gnocchi, smotanu a kuracie vývar.
- Na strednom plameni priveďte do varu a všetko dobre premiešajte.
- Prikryte pokrievkou a nechajte variť asi 5 minút na strednom plameni.
- Potom pridajte tekvicové pyré a pretlačený cesnak.
- Premiešajte.
- Pridajte špenát.
- Priveďte do varu na strednom plameni, znížte na mierny stredný plameň a všetko dobre premiešajte.
- Varte asi 3 alebo viac, kým špenát nezvädne.
- Uistite sa, že gnocchi sú uvarené, cesnak prepečený podľa vašej chuti a omáčka dostatočne hustá.
- Varte dlhšie, ak chcete hustejšiu omáčku.
- Zložte panvicu zo sporáka.
- Vmiešajte polovicu čerstvej šalvie a polovicu čerstvého tymiánu.
- Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Pri podávaní posypte zvyšnou polovicou čerstvej šalvie a zvyšnou polovicou čerstvého tymiánu.
- Nechajte si chutiť!
Nezabudnite vyskúšať aj naše ďalšie recepty na gnocch aj! Máme pre vás varianty s kačacím ragú, šampiňónmi či s kuracím mäsom.