Krémové tekvicové halušky so špenátom a klobásou

Krémové tekvicové halušky so špenátom a klobásou

Úžasné jesenné jedlo, ktoré máte pripravené iba za 30 minút a ešte navyše na jednej panvici! Smotanová omáčka s tekvicovým pyré, špenátom, klobásou a čerstvými bylinkami robí z nokov pokrm hodný luxusnej reštaurácie.

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 340 g talianskych klobás (črievka odstráňte)
  • 280 g zemiakových gnocchi
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • ⅓ šálky kuracieho vývaru
  • 1 šálka tekvicového pyré
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekaného
  • 110 g čerstvého špenátu
  • 2 lyžice nasekané čerstvé šalvie
  • 2 lyžice čerstvého tymiánu
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  • Zahrejte 1 lyžicu olivového oleja vo veľkej panvici s ťažkým dnom a vysokým okrajom na strednom ohni.
  • Vyberte klobásy zo črievok a nakrájajte.
  • Pridajte na panvicu nakrájanú klobásu a opekajte na strednom plameni asi 4 minúty z jednej strany bez otáčania, aby klobása zhnedla.
  • Preklopte na druhú stranu a opekajte ešte 2 minúty.
  • Zlejte tuk a všetku tekutinu.
  • Do rovnakej panvice ku klobáse pridajte nevarené zemiakové gnocchi, smotanu a kuracie vývar.
  • Na strednom plameni priveďte do varu a všetko dobre premiešajte.
  • Prikryte pokrievkou a nechajte variť asi 5 minút na strednom plameni.
  • Potom pridajte tekvicové pyré a pretlačený cesnak.
  • Premiešajte.
  • Pridajte špenát.
  • Priveďte do varu na strednom plameni, znížte na mierny stredný plameň a všetko dobre premiešajte.
  • Varte asi 3 alebo viac, kým špenát nezvädne.
  • Uistite sa, že gnocchi sú uvarené, cesnak prepečený podľa vašej chuti a omáčka dostatočne hustá.
  • Varte dlhšie, ak chcete hustejšiu omáčku.
  • Zložte panvicu zo sporáka.
  • Vmiešajte polovicu čerstvej šalvie a polovicu čerstvého tymiánu.
  • Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  • Pri podávaní posypte zvyšnou polovicou čerstvej šalvie a zvyšnou polovicou čerstvého tymiánu.
  • Nechajte si chutiť!
Halušky so smotanovou omáčkou s tekvicovým pyré, špenátom, klobásou a čerstvými bylinkami na tanieri.
www.juliasalbum.com

Nezabudnite vyskúšať aj naše ďalšie recepty na gnocch aj! Máme pre vás varianty s kačacím ragú, šampiňónmi či s kuracím mäsom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.