Krémové toskánske halušky s lososom

Krémové toskánske halušky s lososom

Tieto gnocchi s lososom a baby špenátom v smotanovej omáčke zo sušených paradajok sú luxusnou pochúťkou, ktorú si pripravíte iba za 10 minút!

Ingrediencie

  • 350 g gnocchi
  • 30 g sušených paradajok
  • 100 g crème fraîche
  • 120 g baby špenátu
  • 2 x 110 g filety lososa bez kože
  • 5 g bazalky
  • 1 strúčik cesnaku

Postup

  1. Rozohrejte veľkú panvicu so širokým dnom (najlepšie nepriľnavou) s olivovým olejom na stredne vysokom plameni.
  2. Akonáhle je olej rozpálený, pridajte gnocchi a varte 6–8 minút.
  3. Nemiešajte ich príliš často, predídete tak ich zničeniu.
  4. Medzitým rozohrejte samostatnú veľkú panvicu so širokým dnom (najlepšie nepriľnavou) s kvapkou olivového oleja na stredne vysokom plameni.
  5. Po zahriatí pridajte filety lososa (kožou dole), ochuťte štipkou soli a korenia a opekajte 5–6 minút, raz v polovici restovania otočte.
  6. Cesnak olúpte a nasekajte nahrubo.
  7. Sušené paradajky nakrájajte nahrubo.
  8. Pridajte nakrájaný cesnak a nakrájané sušené paradajky do panvice s kúskom masla a varte 1 minútu, kým nebude všetko voňavé a všetko maslo sa nerozpustí.
  9. Potom znížte teplotu na strednú a pridajte crème fraîche s 2 lyžicami studenej vody a štipkou soli a korenia.
  10. Varte ďalšie 2-3 minúty, alebo pokiaľ nie je losos prepečený.
  11. Špenát umyte a potom osušte kuchynskou utierkou.
  12. K gnocchi pridajte do panvice umytý špenát a varte 1–2 minúty, kým nezačne vädnúť.
  13. Špenátové gnocchi prelejte krémovou omáčkou, ozdobte lístkami bazalky a posypte trochou drveného čierneho korenia.
  14. Užite si to!
Noky s lososom a baby špenátom v smotanovej omáčke zo sušených paradajok servíroné na tanieri s vedľa položenou vidličkou.
www.gousto.co.uk

Vyskúšajte aj naše najlepšie lososové recepty na 7 spôsobov. Sú rýchle, zdravé a výživné!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.