Krémové zapekané zemiaky s mäsom, mrkvou a špenátom

Krémové zapekané zemiaky s mäsom, mrkvou a špenátom

Gratinované zemiaky s mrkvou, kuracím mäsom, špenátom a syrom v tomto chladnom období oceníte. Ide o sýty pokrm, ktorý vás zahreje a zároveň uspokojí vaše chuťové bunky.

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 cibuľa, olúpaná a nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané a nasekané
  • 3 stredné mrkvy, olúpané a nakrájané na malé kúsky
  • 4 lyžice bieleho vína
  • 215 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 100 g zrelého čedaru, nastrúhaného
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky korenia
  • štipka sušeného tymiánu
  • 375 g vareného kuracieho mäsa, nakrájaného
  • 100 g listov baby špenátu
  • 350 g baby zemiakov, nakrájaných na tenké plátky (netreba lúpať)
  • 1 lyžica rozpusteného masla
  • čerstvý tymián na ozdobu

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej.
  • Pridajte cibuľu, cesnak a mrkvu a opekajte na strednom plameni za pravidelného miešania, kým cibuľa nezmäkne.
  • Prilejte víno, priveďte do varu a varte 2–3 minúty.
  • Pridajte smotanu a horčicu a premiešajte.
  • Zahrievajte takmer do varu, potom vmiešajte oba syry spolu so štipkou soli, korenia a sušeného tymiánu.
  • Pridajte varené mäso a špenát a prehrievajte, kým špenát nezvädne.
  • Zmes naložte do veľkej zapekacej misy a na ňu navrstvite zemiaky, začnite zvonku smerom dovnútra.
  • Po zakrytí plátkami zemiakov všetko potrite rozpusteným maslom a posypte štipkou soli a korenia.
  • Vložte do rúry a pečte 30-40 minút, kým zemiaky nezmäknú a nezezlátnu.
  • Pred podávaním posypte čerstvým tymianom.
Gratinované zemiaky s mrkvou, kuracím mäsom, špenátom a syrom v zapekacej mise.
www.kitchensanctuary.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.