Jednoduchá a lacná verzia francúzskeho tartiflette! Reblochon nahraďte čedarom, do pokrmu pridajte baby špenát a kuracie mäso a všetko servírujte s úžasným šalátkom s horčicovou zálievkou. Nechajte si chutiť!
Čo budete potrebovať
- 500 g zemiakov
- 250 g kuracích prsných mini rezňov
- 2 červené cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 citrón
- hrsť listov tymiánu
- ½ lyžičky údené papriky
- 1 kocka kuracieho bujónu
- 100 g čedaru
- 100 g baby špenátu
- 115 ml smotany na šľahanie
- 1 paradajka
- 1 lyžica dijonskej horčice
- morská soľ
- ½ lyžice + 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice vody
- 250 ml vriacej vody
- čerstvo mleté korenie
Postup
- Zemiaky nakrájajte na ½ cm kolieska.
- Vložte ich do hrnca a zalejte studenou vodou.
- Pridajte štipku soli.
- Priveďte do varu a varte 8-12 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Sceďte a odložte bokom.
- Medzitým zahrejte panvicu (vhodnú do rúry) na strednom plameni.
- Keď sa zahreje, pridajte ½ lyžice oleja a mini rezne z kuracích pŕs.
- Vymažte 4 minúty z každej strany dozlatista.
- Vyberte z panvice a vyklopte na tanier.
- Olúpte a nakrájajte cibuľu na tenké plátky.
- Cesnak olúpte a nastrúhajte.
- Citrón olúpte.
- Keď máte všetko kurča hotové a dané stranou, pridajte na panvicu cibuľu s 2 lyžicami vody a štipkou soli.
- Varte 8 minút do zmäknutia.
- Pridajte cesnak, lístky tymiánu a ½ lyžičky papriky.
- Varte minútu.
- Do panvice nalejte 250 ml vriacej vody.
- Rozdrobte v nej kocku bujónu.
- Premiešajte.
- Pridajte citrónovú kôru a opečené kuracie mäso.
- Priklopte pokrievkou a varte 5 minút.
- Počas varenia nastrúhajte najemno čedar.
- Rozohrejte rúru a nastavte funkciu gril.
- Nalejte do panvice smotanu na šľahanie.
- Pridajte polovicu nastrúhaného čedaru a korenia.
- Pridajte polovicu baby špenátu a dobre premiešajte, aby zvädol.
- Pokiaľ je vaša panvica vhodná do rúry, pridajte do nej zemiaky a všetko zmiešajte, aby sa zemiaky obalili v omáčke a rovnomerne ich rozmiestnite do panvice s kuraťom.
- Pokiaľ nemáte panvicu vhodnú do rúry, preložte všetko do zapekacej misy a potom pridajte zemiaky.
- Na panvicu rozmiestnite zvyšný čedar a naň dajte veľké množstvo čierneho korenia.
- Umiestnite panvicu alebo zapekaciu misku na horný rošt pod gril.
- Grilujte 8-10 minút, kým povrch nezezlátne a nebude bublať.
- Zatiaľ čo sa tartiflette zapeká, pripravte si šalát.
- Odšťavnite citrón do strednej misky.
- Pridajte lyžicu horčice a prešľahajte s 2 lyžicami olivového oleja.
- Pridajte korenie.
- Paradajky nakrájajte na plátky a pridajte do misy.
- Pridajte zvyšné baby špenát a premiešajte.
- Vyberte tartiflette z rúry.
- Podávajte so šalátom.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie oceľových panvíc . Aké sú ich hlavné výhody a ako sa s nimi pracuje? Poďte si o tom prečítať!