Krémové zemiaky s kuracím mäsom, špenátom a čedarom

Krémové zemiaky s kuracím mäsom, špenátom a čedarom

Jednoduchá a lacná verzia francúzskeho tartiflette! Reblochon nahraďte čedarom, do pokrmu pridajte baby špenát a kuracie mäso a všetko servírujte s úžasným šalátkom s horčicovou zálievkou. Nechajte si chutiť!

Čo budete potrebovať

  • 500 g zemiakov
  • 250 g kuracích prsných mini rezňov
  • 2 červené cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón
  • hrsť listov tymiánu
  • ½ lyžičky údené papriky
  • 1 kocka kuracieho bujónu
  • 100 g čedaru
  • 100 g baby špenátu
  • 115 ml smotany na šľahanie
  • 1 paradajka
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • morská soľ
  • ½ lyžice + 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice vody
  • 250 ml vriacej vody
  • čerstvo mleté korenie

Postup

  • Zemiaky nakrájajte na ½ cm kolieska.
  • Vložte ich do hrnca a zalejte studenou vodou.
  • Pridajte štipku soli.
  • Priveďte do varu a varte 8-12 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  • Sceďte a odložte bokom.
  • Medzitým zahrejte panvicu (vhodnú do rúry) na strednom plameni.
  • Keď sa zahreje, pridajte ½ lyžice oleja a mini rezne z kuracích pŕs.
  • Vymažte 4 minúty z každej strany dozlatista.
  • Vyberte z panvice a vyklopte na tanier.
  • Olúpte a nakrájajte cibuľu na tenké plátky.
  • Cesnak olúpte a nastrúhajte.
  • Citrón olúpte.
  • Keď máte všetko kurča hotové a dané stranou, pridajte na panvicu cibuľu s 2 lyžicami vody a štipkou soli.
  • Varte 8 minút do zmäknutia.
  • Pridajte cesnak, lístky tymiánu a ½ lyžičky papriky.
  • Varte minútu.
  • Do panvice nalejte 250 ml vriacej vody.
  • Rozdrobte v nej kocku bujónu.
  • Premiešajte.
  • Pridajte citrónovú kôru a opečené kuracie mäso.
  • Priklopte pokrievkou a varte 5 minút.
  • Počas varenia nastrúhajte najemno čedar.
  • Rozohrejte rúru a nastavte funkciu gril.
  • Nalejte do panvice smotanu na šľahanie.
  • Pridajte polovicu nastrúhaného čedaru a korenia.
  • Pridajte polovicu baby špenátu a dobre premiešajte, aby zvädol.
  • Pokiaľ je vaša panvica vhodná do rúry, pridajte do nej zemiaky a všetko zmiešajte, aby sa zemiaky obalili v omáčke a rovnomerne ich rozmiestnite do panvice s kuraťom.
  • Pokiaľ nemáte panvicu vhodnú do rúry, preložte všetko do zapekacej misy a potom pridajte zemiaky.
  • Na panvicu rozmiestnite zvyšný čedar a naň dajte veľké množstvo čierneho korenia.
  • Umiestnite panvicu alebo zapekaciu misku na horný rošt pod gril.
  • Grilujte 8-10 minút, kým povrch nezezlátne a nebude bublať.
  • Zatiaľ čo sa tartiflette zapeká, pripravte si šalát.
  • Odšťavnite citrón do strednej misky.
  • Pridajte lyžicu horčice a prešľahajte s 2 lyžicami olivového oleja.
  • Pridajte korenie.
  • Paradajky nakrájajte na plátky a pridajte do misy.
  • Pridajte zvyšné baby špenát a premiešajte.
  • Vyberte tartiflette z rúry.
  • Podávajte so šalátom.
Zapečené zemiaky so syrom a kuracím mäsom na panvici s vedľa položenými lyžicami.
www.abelandcole.co.uk

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie oceľových panvíc . Aké sú ich hlavné výhody a ako sa s nimi pracuje? Poďte si o tom prečítať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.