Krémový dip so sušenými paradajkami a fazuľami

Krémový dip so sušenými paradajkami a fazuľami

Tento taliansky dip obsahuje krémové fazule cannellini, sušené paradajky, smotanový syr, citrónovú šťavu, veľa cesnaku a čerstvej bazalky a trochu chilli. Je skvele chuťovo vyvážený a má úžasnú konzistenciu. Fantázia!

Ingrediencie

  • 430 g fazule cannellini
  • šťava z 1 citróna
  • 110 g krémového syra, zmäkčeného na izbovú teplotu
  • 1/3 šálky čerstvej bazalky a ďalšie na ozdobu
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané nahrubo
  • 230 g sušených paradajok, balených v oleji
  • červené chilli podľa chuti
  • soľ a čierne korenie, podľa chuti

Postup

  1. V miske kuchynského robota zmiešajte fazuľu cannellini, citrónovú šťavu, smotanový syr, bazalku, cesnak a polovicu sušených paradajok.
  2. Spracujte do hladka a podľa potreby pridajte olej zo sušených paradajok, kým nebude dip hladký.
  3. Ochutnajte a dochuťte drveným čili, soľou a čiernym korením.
  4. Pokiaľ chcete, pridajte do dipu ďalšie sušené paradajky.
  5. Preložte dip do plytkej servírovacej misky, nakrájajte zvyšné sušené paradajky a položte nimi dip.
  6. Ozdobte lístkami bazalky a podávajte.
Krémová paradajková nátierka s fazuľami ozdobená sušenými paradajkami a bazalkou v miske.
www.hostthetoast.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.