Restovaný krémový ružičkový kel a slanina pečená v syrovej cesnakovej omáčke preliate bublajúcou mozzarellou a parmezánom! Tento recept si všetci obľúbia, aj tí čo hovoria že kel nemajú radi!
Čo budeme potrebovať
- 300 g slaniny nakrájanej na prúžky
- 2 lyžice masla
- 1 kg ružičkového kelu (nakrájajte na polovicu)
- soľ
- korenie
- 5 strúčikov cesnaku (nakrájaného nadrobno)
- 400 ml hustej smotany
- 1 1/2 čajovej lyžičky kukuričného škrobu zmiešanej s 1 lyžicou vody
- 40 g strúhanej mozzarelly
- 40 g strúhaného parmezánu
Postup
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- Slaninu opečte vo veľkej panvici vhodnej do rúry do chrumkava.
- V rovnakej panvici rozpustíme maslo, pridáme ružičkový kel a dochutíme soľou a korením.
- Varte za občasného miešania asi 6 minút. Okraje by mali začať chrumkať a mierne pripaľovať.
- Pridajte cesnak a miešajte, kým nebude voňavý.
- Zalejte smotanou, znížte teplotu na minimum a nechajte ich variť do mäkka, ďalšie 3-4 minúty.
- Pokiaľ je smotana na váš vkus príliš riedka, pridajte kašu z kukuričného škrobu a ihneď ju premiešajte, kým sa nespoja.
- Pridajte slaninu a všetko dobre premiešajte, aby sa všetky chute spojili.
- Pridajte mozzarellu a parmezán a vložte do rúry.
- Pečte, kým syr nebude bublať a kel nebude hotový podľa vašich predstáv, asi 15 minút.
- Pred podávaním prípadne dochuťte trochou korenia. Posypať môžete aj čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou, tymianom alebo rozmarínom