Krémový ružičkový kel zapečený so smotanou

Krémový ružičkový kel zapečený so smotanou

Restovaný krémový ružičkový kel a slanina pečená v syrovej cesnakovej omáčke preliate bublajúcou mozzarellou a parmezánom! Tento recept si všetci obľúbia, aj tí čo hovoria že kel nemajú radi!

Čo budeme potrebovať

  • 300 g slaniny nakrájanej na prúžky
  • 2 lyžice masla
  • 1 kg ružičkového kelu (nakrájajte na polovicu)
  • soľ
  • korenie
  • 5 strúčikov cesnaku (nakrájaného nadrobno)
  • 400 ml hustej smotany
  • 1 1/2 čajovej lyžičky kukuričného škrobu zmiešanej s 1 lyžicou vody
  • 40 g strúhanej mozzarelly
  • 40 g strúhaného parmezánu

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 °C.
  • Slaninu opečte vo veľkej panvici vhodnej do rúry do chrumkava.
  • V rovnakej panvici rozpustíme maslo, pridáme ružičkový kel a dochutíme soľou a korením.
  • Varte za občasného miešania asi 6 minút. Okraje by mali začať chrumkať a mierne pripaľovať.
  • Pridajte cesnak a miešajte, kým nebude voňavý.
  • Zalejte smotanou, znížte teplotu na minimum a nechajte ich variť do mäkka, ďalšie 3-4 minúty.
  • Pokiaľ je smotana na váš vkus príliš riedka, pridajte kašu z kukuričného škrobu a ihneď ju premiešajte, kým sa nespoja.
  • Pridajte slaninu a všetko dobre premiešajte, aby sa všetky chute spojili.
  • Pridajte mozzarellu a parmezán a vložte do rúry.
  • Pečte, kým syr nebude bublať a kel nebude hotový podľa vašich predstáv, asi 15 minút.
  • Pred podávaním prípadne dochuťte trochou korenia. Posypať môžete aj čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou, tymianom alebo rozmarínom
Dokonale vyvážená smotanová omáčka so kelom a syrom.
Zdroj: eatwell101.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.