Krémový sos na pizzu

Krémový sos na pizzu

Táto cesnaková omáčka je ideálna nielen pre typický taliansky pokrm, môže sa totiž pokojne použiť na cestoviny, ku kuraciemu mäsu ako dip, ale aj ako preliv na klobásy.

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1/4 lyžičky provensálskeho korenia
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 1/2 hrnčeka kyslej smotany
  • 1 – 2 lyžice strúhaného parmezánu

Postup:

  • V malom hrnci zahrejeme olivový olej a pridáme olúpaný prelisovaný cesnak.
  • Necháme 2 minúty smažiť za stáleho miešania.
  • Akonáhle cesnak zhnedne, pridáme talianske korenie, soľ, korenie a premiešame.
  • Posypeme múkou a rýchle miešame, až vznikne hustá pasta.
  • Necháme povariť ďalšie 2 minúty.
  • Vmiešame kyslú smotanu a šľaháme.
  • Prisypeme parmezán, premiešame, znížime teplotu a varíme 5 – 10 minút, kým omáčka nezhustne.
  • Túto omáčku je možné servírovať teplú, ale aj za studena.
  • Pokiaľ ju uložíme do vzduchotesnej nádoby a uložíme do chladničky, vydrží nám omáčka pokojne 5 – 7 dní.
Omáčka z cesnaku s talianskym korením.
Zdroj: https://www.awayfromthebox.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.