Krevetový koktail

Krevetový koktail

Famózny recept na krevetový šalát. Chuťová delikatesa plná ľahkosti.

INGREDIENCIA:

  • 600 g olúpaných kreviet
  • 3 hrnčeky nadrobno nakrájaného ľadového šalátu
  • plátky citróna
  • najemno nasekaná petržlenová vňať

Na omáčku:

  • 165 ml majonézy
  • 1 lyžica kečupu
  • 1 lyžička worcestru
  • 1 lyžička nastrúhaného chrenu
  • trošku tabasca
  • štipka kajenského korenia

POSTUP:

  • Krevety si dajte uvariť do horúcej osolenej vody. (Lúpať, či nelúpať? Záleží na vás. Všeobecne sa odporúča lúpať až po uvarení, sú potom chutnejšie).
  • Varte asi 2-7 minút. Doba varenia je závislá na veľkosti kreviet, ale aj na sile varu.
  • Akonáhle krevety vyplávajú na povrch, ihneď ich odstavte a dajte schladiť do vody s ľadom.
  • Predídete tak ich prevareniu, ktoré by spôsobilo ich stuhnutie a žuvavú konzistenciu.
  • Nachystajte si dresing zmiešaním všetkých ingrediencií.
  • Servírujte v miske alebo širokých pohároch, na dno dajte šalát, naň krevety a všetko prelejte omáčkou a ozdobte plátkami citróna.
Krevetový koktail alebo tiež šalát ako ľahký predjedlo.
realfood.tesco.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.