Famózny recept na krevetový šalát. Chuťová delikatesa plná ľahkosti.
INGREDIENCIA:
- 600 g olúpaných kreviet
- 3 hrnčeky nadrobno nakrájaného ľadového šalátu
- plátky citróna
- najemno nasekaná petržlenová vňať
Na omáčku:
- 165 ml majonézy
- 1 lyžica kečupu
- 1 lyžička worcestru
- 1 lyžička nastrúhaného chrenu
- trošku tabasca
- štipka kajenského korenia
POSTUP:
- Krevety si dajte uvariť do horúcej osolenej vody. (Lúpať, či nelúpať? Záleží na vás. Všeobecne sa odporúča lúpať až po uvarení, sú potom chutnejšie).
- Varte asi 2-7 minút. Doba varenia je závislá na veľkosti kreviet, ale aj na sile varu.
- Akonáhle krevety vyplávajú na povrch, ihneď ich odstavte a dajte schladiť do vody s ľadom.
- Predídete tak ich prevareniu, ktoré by spôsobilo ich stuhnutie a žuvavú konzistenciu.
- Nachystajte si dresing zmiešaním všetkých ingrediencií.
- Servírujte v miske alebo širokých pohároch, na dno dajte šalát, naň krevety a všetko prelejte omáčkou a ozdobte plátkami citróna.