Špagety s krevetami a cesnakom sú rýchlovkou, ktorú je možné zahryznúť aj pri sledovaní filmu v piatok večer, ako zdravé chrumky. Ale ak nestojíte o nič zdravého tak si pripravte vyprážaný diétny hriech v podobe domácich zemiačikov .
Čo budeme potrebovať
- 250 g špaget
- 60 g masla
- 500 g kreviet
- ¼ lyžičky soli
- ½ lyžičky červenej papriky
- 4 nasekané strúčiky cesnaku
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 3 lyžice čerstvo nastrúhaného parmezánu
- 2-3 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate na ozdobu
Postup
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Dobre sceďte a nechajte si 1 šálku vody z cestovín.
- Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote rozpustite dve lyžice masla.
- Pridajte krevety, soľ a drvenú červenú papriku a za občasného miešania varte, kým nie sú krevety matne ružové, asi 2-3 minúty.
- Zložte z platne a dajte bokom.
- Do rovnakej panvice pridajte zvyšné maslo a cesnak a varte, kým nebude voňavý, asi jednu minútu.
- Pridajte citrónovú šťavu, vodu z cestovín a parmezán. Miešajte, aby sa všetko spojilo.
- Špagety preložíme na panvicu a premiešame s omáčkou.
- Navrch pridajte krevety a ozdobte petržlenovou vňaťou.
Aby sa vám cesnak nepripaľoval a neprichytával ku dnu vašej panvice, je potrebné mať kvalitný riad. Preto sa pozrite na našu recenziu oceľových panvíc , ktoré ďalšiemu prichytávaniu zamedzia.