Krevety na grile v medovo-cesnakovej marináde

Krevety na grile v medovo-cesnakovej marináde

Máme pre vás ten najjednoduchší recept na grilované krevety všetkých čias! Krevety sa naložia do štvorzložkovej marinády na iba 30 minút a potom sa bleskovo ugrilujú. Je to super chutné a neuveriteľne ľahké na prípravu! Tak dosť rečí a poďme na to.

Čo budete potrebovať

  • 1/2 šálky medu
  • 6 lyžíc sójovej omáčky
  • 2 lyžice olivového oleja plus navyše
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/4 – 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli (voliteľne)
  • 36 extra veľkých kreviet, olúpaných a zbavených čriev
  • nakrájaná jarná cibuľka alebo petržlenová vňať, na ozdobu (voliteľne)

Postup

  • V mise prešľahajte med, sójovú omáčku, olivový olej, cesnak a červené čili, ak používate.
  • Vložte krevety do veľkého uzatvárateľného vrecka alebo plytkej misky.
  • Zalejte krevety marinádou, uzavrite sáčok a odstráňte prebytočný vzduch.
  • Krevety v marináde poriadne premiešajte, preložte vrecko do chladničky a nechajte 30 – 60 minút marinovať.
  • Ak používate drevené špajle, namočte ich do vody aspoň na 30 minút, aby sa nepripálili.
  • Predhrejte gril asi na 200 stupňov Celzia.
  • Napichnite krevety na špajle.
  • Grilovacie rošty očistite a potrite olejom.
  • Dajte špajle s krevetami na gril a grilujte asi 2 minúty z každej strany.
  • Podľa potreby posypte jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou a podávajte.
Grilované krevety v marináde z medu a cesnaku na špajliach, servírované na veľkej tácke.
www.cookingclassy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.