Na úvod začneme čarovať lahodnú chuť kreviet s cesnakom na víne.
INGREDIENCIA:
Na marinovanie:
- 500 g lúpaných kreviet (nelúpaných 1 kg)
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- ½ lyžičky čierneho korenia
Na varenie:
- ½ lyžičky soli
- 1 a ½ lyžice olivového oleja
- 50 g masla
- ¼ hrnčeka suchého bieleho vína
- 2 lyžice citrónovej šťavy
Na servírovanie:
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- citrónové plátky
POSTUP:
- Krevety očistite a olúpte (ak nemáte tie lúpané).
- Cesnak prelisujte, zmiešajte s olejom a korením, pridajte krevety a nechajte marinovať 20 minút.
- Na panvici si rozohrejte olej a trochu masla, krevety osoľte a dajte ich smažiť.
- Z každej strany smažte 1 minútu dozlatista.
- Potom ich podlejte vínom a nechajte ho vypariť.
- Primiešajte zvyšok masla, citrónovú šťavu a krátko prehrejte.
- Podávajte s plátkami citróna.