Citrónovo-cesnakové krevety sú lahodným predjedlom, ktoré sa skvele hodí pred párty na poslednú chvíľu. Alebo podávajte tieto čerstvé citrusové plody mora s ryžou alebo cestovinami a urobte z nich hlavné jedlo v rušnom týždni, keď máte málo času.
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica olivového oleja
- 16 veľkých kreviet (ošúpaných)
- 3 veľké strúčiky cesnaku
- ½ lyžičky červenej papriky
- 2 lyžičky korenia na morské plody
- soľ
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 3 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 3 lyžičky citrónovej kôry
Postup
- Rozpáľte olej vo veľkej panvici na stredne nízkej teplote, kým nebude teplý, 2 až 3 minúty.
- Pridajte krevety, cesnak a papriku, korenie a premiešajte.
- Pridajte korenie na morské plody, soľ a čierne korenie a miešajte, kým sa nespoja.
- Varte a miešajte, kým krevety nie sú zvonku jasne ružové, 3 až 5 minút.
- Znížte teplotu na minimum a vmiešajte petržlen, citrónovú šťavu a citrónovú kôru.