Krevety s cesnakom a citrónom

Krevety s cesnakom a citrónom

Citrónovo-cesnakové krevety sú lahodným predjedlom, ktoré sa skvele hodí pred párty na poslednú chvíľu. Alebo podávajte tieto čerstvé citrusové plody mora s ryžou alebo cestovinami a urobte z nich hlavné jedlo v rušnom týždni, keď máte málo času.

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 16 veľkých kreviet (ošúpaných)
  • 3 veľké strúčiky cesnaku
  • ½ lyžičky červenej papriky
  • 2 lyžičky korenia na morské plody
  • soľ
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • 3 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 3 lyžičky citrónovej kôry

Postup

  • Rozpáľte olej vo veľkej panvici na stredne nízkej teplote, kým nebude teplý, 2 až 3 minúty.
  • Pridajte krevety, cesnak a papriku, korenie a premiešajte.
  • Pridajte korenie na morské plody, soľ a čierne korenie a miešajte, kým sa nespoja.
  • Varte a miešajte, kým krevety nie sú zvonku jasne ružové, 3 až 5 minút.
  • Znížte teplotu na minimum a vmiešajte petržlen, citrónovú šťavu a citrónovú kôru.
Panvica naplnená krevetami, bylinkami a citrónom.
Zdroj: oliveandmango.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.