Krkonošská guľajda

Krkonošská guľajda

V krkonošskej guľade samozrejme nesmú chýbať čerstvé huby.

INGREDIENCIA:

  • 7 stredne veľkých zemiakov
  • ⅓ karfiolu
  • 1 hrsť sušených húb
  • 200 g čerstvých húb
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 a ½ lyžice masla
  • 1 lyžica oleja
  • 1 a ½ lyžice hladkej múky
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžica rasce
  • 400 ml vývaru
  • 400 ml vody
  • 4 vetvičky kôpru
  • soľ
  • korenie

POSTUP:

  • Do hrnca si dajte vývar, vodu, bobkové listy, sparené sušené huby, korenie, soľ a priveďte do varu.
  • Medzitým si nadkrájajte cibuľu nadrobno a osmažte na oleji.
  • Smažte do sklovata, potom pridajte čerstvé huby a chvíľu smažte.
  • Potom oboje pridajte do hrnca s vývarom.
  • Na rovnakú panvicu si dajte maslo a múku a urobte zápražku, chvíľu varte, a potom zrieďte trochou vody a pridajte k vývaru spolu so zemiakmi.
  • Varte do zmäknutia, ku koncu pridajte najemno nasekaný kôpor, zahustite smotanou a dochuťte.
Poctivá guľajda z Krkonošska je polievka plná húb.
pinterest.ch

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.