Krkonošská hubová polievka zo sušených húb

Krkonošská hubová polievka zo sušených húb

Sušené huby môžete mať doma po celý rok. Preto ich nakúpte zásobu a, sem tam, si z nich uvarte túto skvelú polievku!

Ingrediencie

  • 500 g sušených húb
  • 100 g bielych fazule
  • 2 zemiaky
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu alebo ½ čajovej lyžičky sušeného tymiánu
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 šálky vriacej vody
  • 1 polievková lyžica balzamikového octu
  • 4 mleté strúčiky cesnaku
  • 2 cibule (nakrájané nadrobno)
  • 1 menšia jarná cibuľka (nakrájaná)
  • 1 l hovädzieho vývaru
  • 1 čajová lyžička soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 1 bobkový list
  • 1 dcl bieleho vína
  • čerstvá petržlenová vňať (nakrájaná najemno), tymiánové listy alebo pažítka

Postup

  • Pred prípravou naložte fazuľu do vody, ideálne cez noc.
  • Sušené huby namočte do horúcej vody a po zmäknutí ich preceďte.
  • Na panvici rozpustite maslo, orestujte cibuľku a pridajte huby. Ďalej restujte spoločne.
  • Zalejte vývarom a pridajte korenie s vínom. Varte asi 1 hodinu, do zmäknutia fazule.
  • Zhruba v polovici doby, čo sa zmes varí, pridajte do polievky, na menšie kocky nakrájané, zemiaky.
  • Varte do zmäknutia zemiakov. Pokiaľ sa časť zemiakov rozvarí, nevadí – polievka sa tým zahustí.
  • Z polievky odstráňte bobkový list a dochuťte balzamikovým octom, soľou a korením.
  • Pripravenú hubovú polievku dozdobte čerstvými bylinkami a podávajte.

Tmavo hnedá hubová polievka s fazuľkami, zdobená čerstvými vetvičkami rozmarínu.
hedgehogmushroomsforsale.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.