Krkovica v celku upečená na grile

Krkovica v celku upečená na grile

Grilovaná bravčová krkovica je cenovo dostupná surovina a skvele sa hodí na gril. Tu vám ukážeme recept, ako tieto krkovičky premeniť na lákavé, šťavnaté a chutné mäso z grilu. K nemu si pripravte chrumkavé domáce krokety a priveďte všetko k dokonalosti!

Čo budeme potrebovať

  • 1 ks bravčovej krkovice
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 2 lyžice grilovacieho korenia
  • 1 lyžica jemne nasekaných byliniek
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Bravčovú krkovičku osušte.
  • Mäso potrieme horčicou tak, aby bolo celé pokryté tenkou vrstvou.
  • Posypte mäso veľkým množstvom korenia.
  • Uistite sa, že celá bravčová krkovica je pokrytá korením a bylinkami.
  • Mäso necháme vonku 15 minút oddýchnuť.
  • Bravčovú krkovičku grilujte 3-3,5 hodiny* na miernom ohni na nepriamom žiare.
  • V poslednej fáze premiestnite bravčovú krkovičku na priamy žiar.
  • Grilujte rýchlo zo všetkých strán, aby mäso získalo peknú panvicu.
  • Pred nakrájaním na tenké plátky nechajte mäso 20 minút odpočívať.

* Pri dlhšom grilovaní mäsa je vždy lepšie grilovať na nepriamom žiare. Pokiaľ teda používate plynový gril, zapálite iba jednu časť grilu a mäso položíte na stranu, ktorú ste nezapálili. Mäso sa tak nedostane priamo do žiary. Pokiaľ používate drevené uhlie, dajte uhlie na jednu stranu a mäso na druhú.

Kúsky mäsa upečené v celku na grile obalené v korení.
Zdroj: caribbeangreenliving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.