Grilovaná bravčová krkovica je cenovo dostupná surovina a skvele sa hodí na gril. Tu vám ukážeme recept, ako tieto krkovičky premeniť na lákavé, šťavnaté a chutné mäso z grilu. K nemu si pripravte chrumkavé domáce krokety a priveďte všetko k dokonalosti!
Čo budeme potrebovať
- 1 ks bravčovej krkovice
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 2 lyžice grilovacieho korenia
- 1 lyžica jemne nasekaných byliniek
- soľ
- korenie
Postup
- Bravčovú krkovičku osušte.
- Mäso potrieme horčicou tak, aby bolo celé pokryté tenkou vrstvou.
- Posypte mäso veľkým množstvom korenia.
- Uistite sa, že celá bravčová krkovica je pokrytá korením a bylinkami.
- Mäso necháme vonku 15 minút oddýchnuť.
- Bravčovú krkovičku grilujte 3-3,5 hodiny* na miernom ohni na nepriamom žiare.
- V poslednej fáze premiestnite bravčovú krkovičku na priamy žiar.
- Grilujte rýchlo zo všetkých strán, aby mäso získalo peknú panvicu.
- Pred nakrájaním na tenké plátky nechajte mäso 20 minút odpočívať.
* Pri dlhšom grilovaní mäsa je vždy lepšie grilovať na nepriamom žiare. Pokiaľ teda používate plynový gril, zapálite iba jednu časť grilu a mäso položíte na stranu, ktorú ste nezapálili. Mäso sa tak nedostane priamo do žiary. Pokiaľ používate drevené uhlie, dajte uhlie na jednu stranu a mäso na druhú.