Krokety zo zemiakovej kaše

Krokety zo zemiakovej kaše

Mäkké, teplé a jednoducho perfektné sú tieto krokety, ktoré si hravo pripravíte zo zvyšnej zemiakovej kaše. Recept, ktorý vám dokáže, že aj s využitím zvyškov môžete vykúzliť úplne luxusný pokrm!

Ingrediencie

  • 2 šálky zemiakovej kaše
  • 2 žĺtky
  • ½ šálky strúhaného parmezánu
  • 2 polievkové lyžice čerstvé nasekané pažítky plus ďalšie na ozdobu
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 1 šálka jemnej strúhanky
  • 2 vajcia
  • 3-4 šálky repkového oleja
  • kyslá smotana (voliteľne)

Postup

  1. Vo veľkej mise zmiešajte zemiaky, pažítku, žĺtky, parmezán a múku.
  2. Dôkladne premiešajte a rozvaľkajte na porcie veľkosti golfovej loptičky.
  3. V malej miske rozšľahajte 2 vajcia.
  4. Dajte strúhanku do inej malej misky.
  5. Krokety obaľte vo vajci a potom v strúhanke.
  6. Zahrejte olej v panvici.
  7. Krokety dávajte po dávkach do horúceho oleja, pomocou lyžičky ich otáčajte a rovnomerne smažte.
  8. Vyberte krokety z oleja, keď sú dozlatista, čo trvá asi 3 minúty.
  9. Nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
  10. Podávajte teplé s kyslou smotanou a ďalšou pažítkou.
Krokety zo zemiakov a syra servírované na tanieri s dipom.
www.plattertalk.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.