Mäkké, teplé a jednoducho perfektné sú tieto krokety, ktoré si hravo pripravíte zo zvyšnej zemiakovej kaše. Recept, ktorý vám dokáže, že aj s využitím zvyškov môžete vykúzliť úplne luxusný pokrm!
Ingrediencie
- 2 šálky zemiakovej kaše
- 2 žĺtky
- ½ šálky strúhaného parmezánu
- 2 polievkové lyžice čerstvé nasekané pažítky plus ďalšie na ozdobu
- 1 polievková lyžica hladkej múky
- 1 šálka jemnej strúhanky
- 2 vajcia
- 3-4 šálky repkového oleja
- kyslá smotana (voliteľne)
Postup
- Vo veľkej mise zmiešajte zemiaky, pažítku, žĺtky, parmezán a múku.
- Dôkladne premiešajte a rozvaľkajte na porcie veľkosti golfovej loptičky.
- V malej miske rozšľahajte 2 vajcia.
- Dajte strúhanku do inej malej misky.
- Krokety obaľte vo vajci a potom v strúhanke.
- Zahrejte olej v panvici.
- Krokety dávajte po dávkach do horúceho oleja, pomocou lyžičky ich otáčajte a rovnomerne smažte.
- Vyberte krokety z oleja, keď sú dozlatista, čo trvá asi 3 minúty.
- Nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
- Podávajte teplé s kyslou smotanou a ďalšou pažítkou.