Tieto zemiakové krokety zo zvyšnej kaše sú dokonalým a lahodným spôsobom, ako spotrebovať zvyšky a ušetriť tak peniaze, čas aj suroviny.
Čo budeme potrebovať
- 70 g čerstvého špenátu
- 450 g zemiakovej kaše
- 80 g strúhaného parmezánu
- 70 g múky + 1 polievková lyžica
- 3 veľké vajcia rozdelená
- 110 g strúhanky
- 950 ml rastlinného oleja
Postup
- Vo veľkom hrnci rozohrejte na strednú teplotu trochu oleja.
- Pridajte špenát a za častého miešania varte, kým špenát nezmenší veľkosť, asi 3 minúty.
- Vyberte z hrnca a nahrubo nasekajte špenát.
- Vo veľkej mise zmiešajte špenát, zemiakovú kašu, parmezán, 1 lyžicu múky a 2 žĺtky.
- V mise rozšľahajte 2 zvyšné bielky a 1 zostávajúce celé vajce, do samostatnej misy dáte 70 g múky, do samostatnej misy dáte strúhanku a na koniec položíte čistý tanier.
- Ohrejte olej v hlbokom hrnci alebo fritéze na asi 180 ºC.
- Zo zemiakovej zmesi vytvarujte guličky a každú guľôčku obaľte v múke, potom vo vajci, nechajte odkvapkať prebytok a potom obaľte v strúhanke.
- Smažte na rozpálenom oleji a smažte 5 až 6 minút, alebo kým nebudú zlatisto hnedé a chrumkavé.
Aby vaše krokety boli dokonale chrumkavé použite kvalitnú fritézu, ktorú si môžete vybrať aj nás na webe . Prešli našou recenziou!