Krokety zo zemiakovej kaše a špenátom

Krokety zo zemiakovej kaše a špenátom

Tieto zemiakové krokety zo zvyšnej kaše sú dokonalým a lahodným spôsobom, ako spotrebovať zvyšky a ušetriť tak peniaze, čas aj suroviny.

Čo budeme potrebovať

  • 70 g čerstvého špenátu
  • 450 g zemiakovej kaše
  • 80 g strúhaného parmezánu
  • 70 g múky + 1 polievková lyžica
  • 3 veľké vajcia rozdelená
  • 110 g strúhanky
  • 950 ml rastlinného oleja

Postup

  • Vo veľkom hrnci rozohrejte na strednú teplotu trochu oleja.
  • Pridajte špenát a za častého miešania varte, kým špenát nezmenší veľkosť, asi 3 minúty.
  • Vyberte z hrnca a nahrubo nasekajte špenát.
  • Vo veľkej mise zmiešajte špenát, zemiakovú kašu, parmezán, 1 lyžicu múky a 2 žĺtky.
  • V mise rozšľahajte 2 zvyšné bielky a 1 zostávajúce celé vajce, do samostatnej misy dáte 70 g múky, do samostatnej misy dáte strúhanku a na koniec položíte čistý tanier.
  • Ohrejte olej v hlbokom hrnci alebo fritéze na asi 180 ºC.
  • Zo zemiakovej zmesi vytvarujte guličky a každú guľôčku obaľte v múke, potom vo vajci, nechajte odkvapkať prebytok a potom obaľte v strúhanke.
  • Smažte na rozpálenom oleji a smažte 5 až 6 minút, alebo kým nebudú zlatisto hnedé a chrumkavé.

Aby vaše krokety boli dokonale chrumkavé použite kvalitnú fritézu, ktorú si môžete vybrať aj nás na webe . Prešli našou recenziou!

Chrumkavé krokety plnené špenátom a čedarom.
Zdroj: cilantroandcitronella.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.