Túto tortu si môžete upiecť takmer s akýmkoľvek ovocím, ktoré máte radi. V tomto recepte zvolím jahody, ktorých kombinácia s tvarohom je bezkonkurenčná.
Ingrediencie na korpus
- 175g hladkej múky
- 100g zmäknutého masla
- 100g cukru
- 2 veľké vajcia
- 75ml mlieka
- 2 lyžice kakaového prášku (holandské kakao)
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Ingrediencie na náplň
- 400g polotučného tvarohu
- 1 téglik smotany na šľahanie
- 2 vrchovaté lyžice vanilkového jogurtu
- 1 vrchovatá lyžica kyslej smotany
- 2 vrecká vanilkového cukru
- 100g hoblín tmavej čokolády
- 500g čerstvých alebo mrazených jahôd
Postup
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Rozpustite maslo v mikrovlnnej rúre alebo na sporáku. Očistite jahody a odstráňte zelenú stopku.
- V miske zmiešajte múku, kakao a 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva.
- Potom rozklepnite vajcia, cukor a 1 vrecúško vanilkového cukru do mixovacej nádoby a miešajte ich 2 až 3 minúty mixérom alebo kuchynským robotom, kým zmes nebude nadýchaná.
- Potom pomaly primiešavajte zmes múky, mlieko a rozpustené maslo a všetko dobre premiešajte, kým nezískate hladké cesto.
- Hotové cesto vylejte do maslom vymastenej tortovej formy a pečte cca 25 minút. Nechajte vychladnúť.
- Do veľkej mixovacej nádoby vložte tvaroh, 2 vrchovaté lyžice vanilkového jogurtu, 1 vrchovatú lyžicu kyslej smotany, kelímok smotany a miešajte mixérom po dobu 2-3 minút.
- Nakoniec pridajte nasekanú čokoládu a potom nechajte vychladnúť v chladničke.
- Polievkovou lyžicou vydlabajte korpus tak, aby dno bolo 1 cm vysoké a okraje 1,5 cm vysoké. Vydlabané kúsky dajte bokom.
- Na vydlabaný korpus naskladajte jahody, na ktoré nanesiete pripravený a vychladený krém tak, aby ste vytvorili kopček pripomínajúci krtinec. Navrch navrstvíte nadrobené kúsky korpusu, ktoré ste si dali bokom a jemne pritlačte.
- Hotový múčnik dajte vychladiť do chladničky aspoň na 3 hodiny a podávajte.