Pokiaľ si deti rozkázali na oslavu narodenín práve túto tortu, alebo ich chcete touto dobrotou prekvapiť, klasický recept je tou správnou voľbou. Vždy je lepšie nechať tortu aspoň 3 hodiny vychladiť v chladničke.
Ingrediencie na korpus
- 100g masla izbovej teploty
- 140g práškového cukru
- 150g hladkej múky
- 30g kakaa (najlepšie holandského typu)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 2 vajcia
- 75 ml mlieka
Ingrediencie na náplň
- 3 banány, pozdĺžne rozpolené
- 500 ml smotany na šľahanie
- 3 lyžice práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Nastrúhaná mliečna čokoláda (podľa chuti – stačí 3/4 tabuľky)
Postup
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Pripravte si tortovú formu, ktorú na dne vyložíte papierom na pečenie a po stranách vymažte maslom.
- Zmiešajte všetky ingrediencie na korpus a vyšľahajte ich elektrickým mixérom do hladka – asi 5 minút.
- Nalejte cesto do formy a rovnomerne rozložte.
- Pečieme asi 30 minút a potom nechajte úplne vychladnúť.
- Teraz jemne odstráňte stred torty a ponechajte asi jeden palec okraja a časť dna. Vydlabanú časť korpusu si dajte bokom.
- Pozdĺžne rozrezané banány položte do vydlabanej torty.
- Smotanu na šľahanie, práškový cukor a vanilkový extrakt zmiešajte v mise a vyšľahajte do tuha. Pridáte nasekanú čokoládu.
- Náplň rovnomerne rozložte na banány a vytvorte kopček.
- Potom posypete vydlabaným drobkovým cestom, čím docielite, že torta bude vyzerať ako krtinec.
- Dajte na 3 hodiny vychladiť a potom servírujte.