Krtkovo klasická narodeninová torta

Krtkovo klasická narodeninová torta

Pokiaľ si deti rozkázali na oslavu narodenín práve túto tortu, alebo ich chcete touto dobrotou prekvapiť, klasický recept je tou správnou voľbou. Vždy je lepšie nechať tortu aspoň 3 hodiny vychladiť v chladničke.

Ingrediencie na korpus

  • 100g masla izbovej teploty
  • 140g práškového cukru
  • 150g hladkej múky
  • 30g kakaa (najlepšie holandského typu)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 vajcia
  • 75 ml mlieka

Ingrediencie na náplň

  • 3 banány, pozdĺžne rozpolené
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Nastrúhaná mliečna čokoláda (podľa chuti – stačí 3/4 tabuľky)

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180°C.
  • Pripravte si tortovú formu, ktorú na dne vyložíte papierom na pečenie a po stranách vymažte maslom.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na korpus a vyšľahajte ich elektrickým mixérom do hladka – asi 5 minút.
  • Nalejte cesto do formy a rovnomerne rozložte.
  • Pečieme asi 30 minút a potom nechajte úplne vychladnúť.
  • Teraz jemne odstráňte stred torty a ponechajte asi jeden palec okraja a časť dna. Vydlabanú časť korpusu si dajte bokom.
  • Pozdĺžne rozrezané banány položte do vydlabanej torty.
  • Smotanu na šľahanie, práškový cukor a vanilkový extrakt zmiešajte v mise a vyšľahajte do tuha. Pridáte nasekanú čokoládu.
  • Náplň rovnomerne rozložte na banány a vytvorte kopček.
  • Potom posypete vydlabaným drobkovým cestom, čím docielite, že torta bude vyzerať ako krtinec.
  • Dajte na 3 hodiny vychladiť a potom servírujte.
Narodeninový krtkov múčnik so šľahačkou vo vnútri
Zdroj: dirnrlkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.