Krupicová kaša na slano so slaninou a vajcom

Krupicová kaša na slano so slaninou a vajcom

Najprekvapivejší recept sme si nechali na záver. Popustite uzdu svojej fantázii a zahustite kašu na slano, budete veľmi milo prekvapení! Ozdobiť ju môžete nielen orestovanou údeninou či vajcom, ale aj strúhaným syrom či vyprážanou cibuľkou.

Ingrediencie

  • 1000 ml mlieka
  • 80 g krupičky
  • 200 g slaniny
  • 4 vajcia
  • 1 strúčik cesnaku
  • 40 g sezamových semienok
  • 40 g tekvicových semienok
  • 30 g masla
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  1. V hrnci zohrejte polovicu množstva mlieka a následne pridajte krupicu rozpustenú v jeho druhej polovici.
  2. Za stáleho miešania varte až do doby, než kaša začne pomaly hustnúť.
  3. Pridajte maslo a varte ešte niekoľko minút.
  4. Súčasne s miešaním kaše si na panvici s olejom orestujte na kocky nakrájanú slaninu s nadrobno nakrájaným cesnakom.
  5. Keď začne byť slanina chrumkavá, pridajte semienka a korenie.
  6. Na samostatnej panvici si pripravte volské oká.

Kašu podávame posypanú orestovanými kúskami slaniny a semienkami s navrch posadeným volským okom.

Slaný variant kaše s orestovanou slaninou a volským okom
zdroj: eskort.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.