S touto závarkou excelovali skôr naše babičky či prababičky. Jej príprava je však úplne jednoduchá a zvládne to naozaj každý.
Ingrediencie
- 4 lyžice detskej krupičky
- 2 vajíčka
- 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate alebo pažítky
- 1/2 lyžičky soli
- Olej
Postup
- V mise si najskôr rozšľahajte vajíčka a potom prisypte krupicu.
- Pridajte soľ a sušené bylinky.
- Na panvici si rozpáľte olej a nalejte pripravené cesto.
- Cesto na panvici rozotrite a osmažte po oboch stranách.
- Hotový usmažený svietok po vychladnutí nakrájajte na malé kocky.
- Do vriacej polievky nasypte kocky svietku a povarte 5-7 minút.
Pozn. Dôležitý pomer je na 1 vajce 2 lyžice krupičky.