Za mňa sú polievky tým najlepším jedlom, ktoré môžete servírovať.
Najmä potom tieto recepty na krúpovú polievku, ktoré sú bohaté na zeleninu, mäso a obilniny.
Vďaka čomu telu dodáme množstvo dôležitých vitamínov, minerálov a živín, ktoré sú dôležité, najmä v sychravom počasí.
Naše recepty
Ako uvariť krúpy?
Krúpy sa samozrejme dajú použiť aj do mnohých iných receptov ako je len krúpová polievka. Môžeme si uvariť takzvaného kubu s hubami alebo krúpové rizoto alebo inšpirujte u nás a vyskúšajte iný pokrm s touto skvelou a zdravou surovinou .
Poďme sa pozrieť ako krúpy správne pripraviť, aby každý pokrm chutil úplne božsky!
Pred samotným varením je ideálne krúpy prepláchnuť pod tečúcou vodou. Takto ich zbavíme všetkých nečistôt.
Potom čo ich dôkladne prepláchneme, postavíme ich do vlažnej vody v pomere 1:5 , to znamená na jeden diel krúp 5 dielov vody. A necháme ich odstáť, kedy môžu nadobudnúť svoj objem až päťnásobne.
Následne ich v tej istej vode začneme variť. Nezabudneme vodu osoliť!
Krúpy vo vode varíme 30 minút , ale počas varenia ich testujeme na chuť a štruktúru.
Tak najlepšie spoznáme, že sú ideálne uvarené. Mali by byť mäkké a mäkké=uvarené . Krúpy scedíme a môžeme ich veselo použiť na ďalšiu prípravu nami vybranom pokrme.